8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evidentirano 13 prijava

Ekonomija

Comments 0

Evidentirano 13 prijava

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 13 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Tržišna inspekcija je prilikom kontrole prodavnice Jumbo u Podgorica utvrdila da se u njoj prodaje roba bez obavještenja, zbog čega je donesena privremena mjera zabrane prometa do otklanjanja nepravilnosti. Inspekcija rada je, na osnovu prijave o mobingu poslodavca i neplaćenom prekovremenom radu, obavila kontrolu, utvrdila nepravilnosti i preduzela mjere iz svoje nadležnosti.

Mjere su preduzete i u slučaju hotela Perjanik u Danilovgradu, na osnivu pritužbe o neprijavljenim radnicima.

Inspektori su kontrolom obućarske radnje Korak u Kotoru utvrdili da je osnovana prijava koja se odnosila na neizdavanje fiskalnih računa, neposjedovanje cjenovnika i naplaćivanje usluga po većim cijenama.

U proceduri su pritužbe na cvjećaru Iris i restoran Cvijo u Baru.

Građani su se žalili i na oštećene puteve i nepropisno parkiranje.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole picerije Napoli u Pljevljima, pekare Dan i noć u Beranama, kafe bara Maša i poslastičarnica Fontana i Mimoza u Nikšiću, fast food-a Gurman, buregdžinice Fontana i restorana Goranac u Baru.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR