21 °

max 21 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

24° / 15°

Srijeda

16.10.

22° / 13°

Četvrtak

17.10.

17° / 16°

Petak

18.10.

17° / 15°

Subota

19.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslovni ambijent u Crnoj Gori nije zadovoljavajući

Ekonomija

Comments 0

Poslovni ambijent u Crnoj Gori nije zadovoljavajući

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Poslovni ambijent u Crnoj Gori, i pored pozitivnih kretanja, nije onakav kakav želi privatni sektor, naročito kada je riječ o saradnji sa javnim sektorom i zakonskoj regulativi, ocijenjeno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Predstavnici MBA su kazali da saradnja javnog i privatnog sektora nije na zadovoljavajućem nivou, između ostalog zbog sporih ili izostanka odgovora pojedinih ministarstava i institucija na pitanja predstavnika biznisa, naročito ako je što hitniji odgovor u interesu njihovog poslovanja.

„Nećemo ovom prilikom konkretizovati na koga se to odnosi, već ćemo pružiti priliku da se stvari promijene na bolje. Smatramo nedopustivim da po nekoliko puta, nekada i više, podsjećamo određene institucije na njihovu obavezu da u normalnom roku odgovore na pitanja privatnog sektora ili na vrijeme delegiraju predstavnike u vezi neke aktivnosti koju organizujemo“, rekli su iz MBA.

Oni su upozorili i na problem zakonske regulative, jer se tek nakon donošenja nacrta nekog zakona ili drugog pravnog akta traži mišljenje privatnog sektora.

„Smatramo da bi upravo u interesu donošenja kvalitetnijih rješenja, odnosno razvoja privatnog sektora, trebalo uvesti praksu da predstavnici biznisa učestvuju od prvog dana u izradi zakonske regulative, dakle ne od trenutka donošenja nacrta nekog zakona“, navodi se u saopštenju MBA.

Iz MBA su poručili da je ta poslovna asocijacija, koja godinama utiče na eliminisanje biznis barijera, pokušavala da konstruktivnim predlozima pruži doprinos stvaranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta.

„Puno se priča o neophodnosti što intenzivnije saradnje privatnog i javnog sektora. Hajde da to i u praksi pokažemo, u punom kapacitetu i na svim nivoima“, kazali su iz MBA.

Mina

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR