17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Voli: Investicija vrijedna 11 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Voli: Investicija vrijedna 11 miliona eura

  • Viber
Novi logističko distributivno otkupni centar kompanije Voli trebalo bi da bude završen do jula, a koštaće 11 miliona eura - kazao je vlasnik i direktor Volija Dragan Bokan.
Strateški partner crnogorskog trgovačkog lanca je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je kroz dokapitalizaciju Volija obezbijedila izgradjnju ovog centra.
''Izgradnja je počela u septembru, dinamika se poštuje i do dana državnosti 13. jula ćemo ovaj objekat i završiti. Smatrali smo da će investicija biti destak miliona eura, ali ćemo najvjerovatnije uložiti desetak odsto više'', kazao je Bokan Pobjedi i dodao da su predstavnici EBRD-a zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova na objektu.
 
58bade19 e5e0 42c1 bcfc 261b0a0a0a69 43voli1 previewOrg
 
''Prošle godine nakon ulaska EBRD-a u kapital Volija donijeli smo odluku da podignemo standarde u otkupu poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori'', rekao je Bokan i naglasio da je ponosan na saradnju sa EBRD-om.
Prema njegovim riječima, do sada je završeno 60 odsto radova na novom centru.
''Od 15. marta počinju završni radovi na krovu i fasadi, kao i unutrašnji na podovima, a od 20. marta će početi montaža opreme odnosno komora, zrenionica banana, regala...'', precizirao je Bokan.
 
58ba9b56 0804 4a55 9dc7 14f00a0a0a69 logisticki previewOrg
 
Centar se gradi na urbanističkoj parceli od 30 hiljada kvadrata. Novi objekat je u neposrednoj blizini postojećeg distributivnog centra, pored magistrale od Podgorice prema primorju, a prema riječima Bokana to je najbolja lokacija u Crnoj Gori.
''Ova lokacija omogućava dobru komunikaciju sa svim kupcima u Crnoj Gori. Površina objekta je na 16 hiljada kvadrata i najveći je ove vrste u državi'', rekao je Bokan i dodao da će novi logističko distributivni centar imati kapacitet od 25 hiljada paletnih mjesta.
 
U okviru centra biće zrenionica banana kapaciteta dvije hiljade paketa dnevno, što je dovolno za cijelo domaće tržište.
 ''Te su zrenionice najmodernije u regiji, jer smo uzeli zadnju riječ tehnike, pa ćemo na tržištu od jeseni imati najkvalitetnije banane, a radimo i na tome da imamo najbolje snabdjevače zelenih banana'', naveo je Bokan, naglasivši da su ponosni što će otvaranjem novog centra poslati poruku poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju, a time i boj zaposlenih.

''Sve poljoprivredne proizvode prve kategorije moći ćemo otkupiti, a što ne bude moglo da prihvati naše tržište, to ćemo, u kontaktu sa partnerima van Crne Gore, plasirati u regiji'',  izjavio je Bokan i ocijenio da će se početkom rada centra uspostaviti lanac distribucije voća i povrća, što će doprinijeti smanjenju uvoza. Naglasio je i značaj tog objekta za razvoj turizma.
''Bez ovakvog objekta nijedna trgovačka kuća neće moći sarađivati ni snabdijevati turističke objekte poput Splendida, Porto Montenegra, Luštice beja i drugih hotela visoke kategorije'', smatra Bokan.
 
Poljoprivrednici ce moći da ostvare milionske promete
Bokan je naveo da je Voli pojedinim poljoprivrednicima od kojih je otkupljivao proizvode do sada isplaćivao na godišnjem nivou 50 do 250 hiljada eura.
''Oni bi, izgradnjom novog centra, mogli da povećavaju proizvodnju koja bi im donijela par miliona u toku godine'', naglasio je Bokan.
 
Prezentaciju izgleda novog  logističko distributivno otkupnog centra kompanije Voli  možete pogledati na ovom linku: logisticki-centar-prezentacija-vi

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR