23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Joković u radnoj posjeti opštinama Gusinje i Plav

Izvor: MPŠV

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Ministar Joković u radnoj posjeti opštinama Gusinje i Plav

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković i državni sekretar Salih Gjonbalaj sa saradnicima boravili su juče u radnoj posjeti opštinama Gusinje i Plav, kako bi se u razgovoru sa predsjednicima opština Sanelom Balićem i Nihadom Canovićem i lokalnim poljoprivrednim proizvođačima upoznali sa izazovima i problemima sa kojima se susrijeću, saopšteno je iz ovog resora. 

Glavni problemi o kojima je razgovarano su loša putna infrastruktura u ruralnim područijima, elektrifikacija katuna, neophodnost izgradnje vodovoda, nabavka mehanizacije, izlivanje rijeka, problemi oko otkupa mlijeka i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Navodi se da se ministar Joković upoznao sa problemima i kazao da će raditi na njihovom rješavanju uz aktivno učešće lokalnih samouprava. 

"Naglasio je poljoprivrednicima da u svakom trenutku mogu da se obrate Ministarstvu koje će kao i do sada imati sluha za njihove potrebe i u skladu sa mogućnostima na sve načine  izaći u susret.

Imajući u vidu da je poljoprivreda jedna od glavnih razvojnih grana opština Gusinje i Plav, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će sa posebnom pažnjom razmotriti sve zahtjeve koji su iznijeti na jučerašnjim sastancima i nastojati da ih realizuje u mjeri mogućeg.

Predsjednici Opština su obaviješteni da uskoro kreće isporuka traktora - snjegočistača za predstojeću zimsku sezonu kako bi poljoprivrednicima i ostalim građanima omogućili nesmetano funkcionisanje", navodi se u saopštenju. 

Izvor: MPŠV

Ministar Joković je u okviru radne posjete obišao više uzornih poljoprivrednih proizvođača iz opština Gusinje i Plav.

"Ohrabrio ih je da će u narednom periodu imati podršku Ministarstva i izrazio nadu da će povećati obim proizvodnje", zaključuju iz MPŠV. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR