22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tražnja Britanaca za letove ka Tivtu porasla 74 odsto

Ekonomija

Comments 0

Tražnja Britanaca za letove ka Tivtu porasla 74 odsto

Autor: Antena M

  • Viber

Britansko glasilo The Independent objavio je afirmativni članak o našoj zemlji u kojem se navodi je da prema podacima platforme Kayak, tražnja Britanaca za letove ka Crnoj Gori, tačnije ka Tivtu, porasla 74%, dok je tražnja za Hrvatskom opala.

To je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

„Smješten u Bokokotorskom zalivu s pogledom na Jadransko more, turistička privlačnost Tivta leži u njegovoj obali gdje se nalazi prijatna promenada sa hotelima, barovima, kafićima i restoranima. Sjajna marina puna superjahti i okružena ekskluzivnim prodavnicama dovela je do poređenja sa Monakom na francuskoj rivijeri – ali turistima neće biti potreban budžet milijardera da bi uživali“, piše u članku pod nazivom „Britanci traže ovaj slikoviti grad u Crnoj Gori kao alternativu Hrvatskoj“.

„Istraživanje platforme Kayak su otkrila da su cijene letova do Tivta ove godine pale za 9 posto na prosječnu cijenu od £245 – što sugeriše da bi ovaj grad mogao biti idealna destinacija za ljetnji odmor 2024. godine. EasyJet i Jet2 lete direktno do Tivta iz Velike Britanije“, navodi se u članku.

Osim Tivta, članak takođe naglašava popularnost obližnjih primorskih gradova Perasta i Kotora, koji pružaju šarm starih gradova poput Dubrovnika, ali bez gužvi.

Imajući u vidu da web stranica The Independent na mjesečnom nivou broji do 21 milion posjetilaca, očekuje se da će epizode o Crnoj Gori doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije, poručuju iz Nacionalne turističke organizacije.

Članak iz The Independenta, kako dodaju, prenijeli su i drugi svjetski mediji, što dodatno potvrđuje rastući interes za Crnu Goru kao atraktivnu i povoljnu turističku destinaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR