23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Radimo punom parom da bi doveli Lidl, planiramo i kreiranje robnih rezervi

Izvor: Vlada CG/Saša Matić

Ekonomija

Comments 6

Spajić: Radimo punom parom da bi doveli Lidl, planiramo i kreiranje robnih rezervi

Izvor: CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić saopštio je da Vlada radi punom parom kako bi dovela Lidl, a planira i kreiranje robnih rezervi.

On je to kazao nakon što je ušao u polemiku sa korisnikom na društvenoj mreži X koji se požalio na veliki rast cijena prehrambrenih proizvoda u marketima, te konstatovao da ekonomski program Evropa sad 1 nije uspio da građanima obezbijedi viši standard.

“Jutros u prodavnici vidim da je i instant ovsena kaša koju kupujem sa 0.59 centi poskupila na 0.75. Akcija “Limitirane cijene” ne postoji, gotovo da nema proizvoda koji su označeni. A uz to nema, niti je imala, bilo kakvog efekta. Evropa sad 1 + povećane minimalne penzije propo“, napisao je korisnik Čiča Miša.

Spajić je u odgovoru istakao da Vlada radi punom parom da bi doveli Lidl i slične firme jer je to, kako je kazao, jedino dugoročno rješenje.

Znam da često pišeš o cijenama – pa malo ozbiljnije da napravimo summary. Radimo punom parom da bi doveli Lidl i slične firme jer je to jedino dugorocno rjesenje- prostorni planovi se brzo usvajaju (juče Nikšić recimo itd.) -oni su bili glavno usko grlo do sad. Po prvi put imamo…

“Prostorni planovi se brzo usvajaju (juče Nikšić recimo itd.) - oni su bili glavno usko grlo do sad. Po prvi put imamo konkretne planove tih kompanija za ekspanziju u Crnu Goru koje će napraviti konkurenciju koju vidimo u EU”, kazao je Spajić.

Planiraju, ističe, i kreiranje robnih rezervi u početku 2025. koje bi takođe pomogle obuzdavanje cijena.

“Ali je to za pretežno robu za osnovnu upotrebu (nisam siguran da bi instant ovsena kaša bila dio te priče :)) S druge strane – limitirane cijene akcija je bila do turističke sezone – sad su samo za domaće i osnovne proizvode (nije ekonomski/državnički normalno, ali ni objašnjivo evropskoj komisiji zašto bi ograničavali marže i podsticali potrošnju uvoznih stvari koje će dobrim dijelom turisti da kupe)”, kazao je Spajić.

Imajući u vidu da su minimalne i prosječne penzije veće nego u Hrvatskoj, koja je, podsjeća on, osim EU, članica Eurozone i Šengena, očigledno je, tvrdi Spajić, dosadašnji dio programa Evropa sad 1 za penzionere uspio.

“Našim približavanjem EU, popravkom infrastrukture (aerodromi-koncesija do kraja godine, autoputevi-14 dionica raspisani tenderi za idejna rješenja i idejne projekte, luka Bar-se konsoliduje, i željeznica se rekonstruiše sa EBRD i EIB) sa lakšim dotokom roba, kao i ulaskom na jedinstveno tržište, SEPA itd će se popraviti situacija i ublažiti cijene, a nivoi plata i penzija koje dostignemo će ostati”, uvjerava Spajić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Zašto čuveni Krvavac dozvoljava da premijer bilo šta priča u javnosti kad ne umije bez da ukaže na šeme ko*upcije.

Đuli

E moj "stručnjak".... dovođenjem stranih trgovinskih lanaca u ovom slučaju "Lidl" ne koristi nama ništa kao državi, one samo isisavaju novac naših građana u njihove zemlje.

roki

Bas ste velika dela napravili...paf-paf i ode nam drzava do djavola.