23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Shamis: Objavljeno mnoštvo neistina, nije utvrđeno da su moje kompanije oštetile bilo koga, nema dokaza da sam osuđivan

Izvor: Prague Security Studies Institute

Ekonomija

Comments 1

Shamis: Objavljeno mnoštvo neistina, nije utvrđeno da su moje kompanije oštetile bilo koga, nema dokaza da sam osuđivan

Autor: Antena M

  • Viber

- Protiv svakog može biti iniciran istražni postupak, isti postupci su završeni i nikada niti u Hrvatskoj niti u Francuskoj nije utvrđeno da je Igor Shamis, niti njegove kompanije, oštetile bilo koga, piše u reagovanju Shamisa na tekst koji je objavio Radio Slobodna Evropa, a prenio i naš portal. 

Reagovanje je u ime Shamisa i njegove kompanije 8B Capital dostavio advokat Čedo Dobrović. 

Prenosimo ga integralno: 

"Tekst koji je objavljen u vašem mediju obiluje mnoštvom neistina od kojih su neke preuzete iz nekog štampanog medija iz regiona od prije desetak godina.

U upravljačkoj strukturi u fabrici lakih metala u Šibeniku bio sam na poziv visokih zvaničnika u namjeri da pomognem da se ta
fabrika izvuče iz krize u periodu dok je ista bila u stečaju.

Zbog nemogućnosti da se napravi plan restrukturiranja i protivljenju nekih struktura koje su tu fabriku dovele u takvo stanje nakon 4 mjeseca sam prestao sa obavljanjem toga posla.

Oni koji su odgovorni za propast iste su pokušali da mene predstave odgovornim za nastalo stanje u fabrici i podnijeli prijave i pokrenuli istražni postupak.

Protiv svakog može biti iniciran istražni postupak, isti postupci su završeni i nikada niti u Hrvatskoj niti u Francuskoj nije utvrđeno da je Igor Shamis niti njegove kompanije oštetile bilo koga.

Dokaz za to su dokumenta koja vam dostavljam u prilogu ovog demanta. Ukratko, nema dokaza u kaznenoj evidenciji niti Hrvatske niti Francuske da je Igor Shamis bilo kada osuđen u bilo kojoj od tih država. Vi pominjete 2015. godinu. Da sam osuđen ili učinio bilo koje krivično djelo bio bih u zatvoru. 

Objavljivanje ovakvih materijala, dokumentovano netačnih, nanosi štetu meni i poslovanju mojih kompanija. Moje kompanije imaju veliki broj referenci u industriji kovanih čelika i zaključene dugoročne ugovore o snabdijevanju sirovinama, ferolegurama i prodaji kovanih čelika.

Bez želje da se bavim motivima koji stoje iza ovako netačnih navoda i proizvoljnih konstatacija, smatram da bi svaki ugledan medij morao da teži objavljivanju istinitih i provjerenih tvrdnji. U tekstu i prilogu koje ste prezentovali, međutim, barata se neistinama zbog kojih ću ukoliko se isti nastave, biti primoran da pokrenem sudske procese protiv počinioca radi klevete i povrede reputacije.

Za sve navedeno dostavljam dokumentaciju i spreman sam kada dođem u Crnu Goru da dam intervju vašem portalu i odgovorim na svako pitanje.

Zamolio bih vas da poštujući principe objektivnog informisanja u cjelosti objavite demanti."

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR