22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora da nastavi sa sprovođenjem ključnih reformi za ubrzanje ekonomskog rasta

Ekonomija

Comments 0

Crna Gora da nastavi sa sprovođenjem ključnih reformi za ubrzanje ekonomskog rasta

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Crna Gora treba da iskoristi aktuelni zamah politike proširenja i nastavi sa sprovođenjem ključnih reformi u oblastima od strateškog značaja za ubrzanje ekonomskog rasta i približavanje državama članicama Unije, zaključak je današnjeg susreta guvernerke Centralne banke Crne Gore (CBCG) Irene Radović sa generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) Hertom Janom Kopmanom.  

Na sastanku je razgovarano o realizovanim i predstojećim aktivnostima u okviru pregovaračkih poglavlja 4 (Sloboda kretanja kapitala), 9 (Finansijske usluge) i 17 (Ekonomska i monetarna politika), kojim CBCG rukovodi.

Navodi se da je Radović upoznala  direktora Kopmana da je CBCG formirala Koordinaciono tijelo za praćenje procesa evropskih integracija.

“Na ovaj način ćemo dodatno intenzivirati svoj rad kako bismo sve obaveze za ispunjenje završnih mjerila u pregovaračkim poglavljima kojima CBCG rukovodi realizovali kvalitetno i blagovremeno“, kazala je Radović.

Dodaje se da je guvernerka informisala sagovornika i o intenzivnim aktivnostima koje je CBCG, u saradnji sa ostalim regulatorima, Vladom i Skupštinom Crne Gore, sprovela na planu usaglašavanja domaće regulative sa pravnom tekovinom EU u oblastima koje su od značaja za ispunjavanje SEPA kriterijuma.

Iz CBCG su kazali da je Kopman  pohvalio ove izuzetne napore i istakao da su oni prepoznati od strane nadležnih tijela Evropske komisije.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da Crna Gora treba da iskoristi aktuelni zamah politike proširenja i nastavi sa sprovođenjem ključnih reformi u oblastima od strateškog značaja za ubrzanje ekonomskog rasta i približavanje državama članicama Unije, jedan je od zaključaka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR