21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković poželio uspjeh u radu v.d. direktorice Uprave carina

Ekonomija

Comments 1

Vuković poželio uspjeh u radu v.d. direktorice Uprave carina

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar finansija, Novica Vuković, poželio je uspjeh u radu novoizabranoj vršiteljki dužnosti direktorice Uprave carina, Maji Vučinić, navodeći da će Ministarstvo nastaviti da pruža institucionalnu podšku.

Vuković se danas sastao sa Vučinić, sa kojom je razgovarao o ključnim izazovima i predstojećim reformama u ovoj oblasti.

„Vuković je akcentovao važnost daljeg usklađivanja carinskog zakonodavstva sa evropskim praksama, te potrebe buduće međuinstitucionalne saradnje, koja će, kako je izrazio očekivanje, rezultirati ispunjenjem obaveza koje proizilaze iz pregovaračkog poglavlja 29-Carinska unija“, navodi se u saopštenju.

Kao jedan od najvećih izazova, u otvorenom i sadržajnom razgovoru, prepoznata je implementacija složenih informacionih sistema.

"Vuković i Vučinić su se složili da je potrebno dodatno razvijati domaće politike i instrumente i prilagoditi ih, kako bi u potpunosti bili interoperabilni sa onima koji postoje u savremenim carinskim službama država članica Evropske unije (EU), te prema tome dalje uskladiti i praksu postupanja carinskih organa sa važećom praksom u najrazvijenijim evropskim sistemima", dodaje se u saopštenju.

Vuković je, poželivši uspjeh u zahtjevnom radu koji predstoji Vučinić na čelu Uprave carina, iskazao punu spremnost u daljem pružanju institucionalne podrške, koja će podrazumijevati otvorenu i redovnu komunikaciju na nivou Uprave i Ministarstva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR