21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Povećanje PDV-a i akciza uzrokuje povećanje cijena i pogađa najviše one koji imaju manje

Ekonomija

Comments 2

Mugoša: Povećanje PDV-a i akciza uzrokuje povećanje cijena i pogađa najviše one koji imaju manje

Autor: Antena M

  • Viber

"Fiskalnom strategijom se predviđa povećanje stope PDV-a sa sedam na 15% (smještaj u hotelima - samo Danska i Engleska će imati veću stopu od nas a sve ostale zemlje u Evropi niže, motelima, turističkim naseljima, pansionima motelima, turističkim naseljima, pansionima, kampovima, turističkim apartmanima i vilama; hrana i bezalkoholna negazirana pića u restoranima); ukidanje nulte stope za odredjene kategorije i dr. Osim toga, mijenja se i akcizna politika (proširenje obuhvata proizvoda u dijelu negaziranih pića sa dodatkom šećera, uvođenja akcize na „mirna“ vina, „markiranja goriva“…)", napisao je na društvenoj mreži Iks poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

Podsjeća da povećanje PDV-a i akciza, odnosno povećanje poreskih opterećenja na potrošnju uzrokuje povećanje cijena i pogađa najviše one koji imaju manje…

"Tako da kad se definiše ostvarivanje novih prihoda po osnovu izmjena PDV-a i akciza, ostvaruje se “preko grbače” građana (naroda)… a da ne pričam npr. i o položaju skromnih (manjih) vinara, vinogradara i njihovih porodica…", poručio je Mugoša. 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

g. Mugoša ima tu još gorih posljedica. Mnogi Crnogorski proizvođači vina su registrovani kao poljoprivrednici vinogradari- vinari i nijesu obavezni plaćati akcize...ako se donese ovaj zakon moraće da se preregistruju u D.O.O. što još više uvećava njihove troškove

Mila K

Jel ovo sa df-sd-guvernerom stigla ova visprena analiza? Ugostiteljstvo i smještaj su bili popteđeni zbog covid. Tad su se obavezali za jedinstvenu stopu, čim se nadoknade gubici. Poslanicima je posao da čuvaju crnogorski budžet a ne df guvernera bez znanja.