21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate Bar: Predlažemo da se za građane Bara uvede "Barska kartica" kao odgovor na veće cijene u sezoni

Ekonomija

Comments 2

Demokrate Bar: Predlažemo da se za građane Bara uvede "Barska kartica" kao odgovor na veće cijene u sezoni

Autor: Antena M

  • Viber

Po uzoru na druge gradove na crnogorskom primorju (Budvi i Kotoru) ali i gradove u regionu, predlažemo da se kao odgovor na inflaciju te značajno povećanje cijena u turističkoj sezoni, za građane Bara uvedu posebne popust kartice kojima će građani Bara i oni koji u gradu Baru žive duži vremenski period, ostvarivati popust na različite usluge, sa ciljem olakšanja svakodnevnog života građana, piše u saopštenju Odbornika Demokrata u SO Bar.

"Predlažemo da se korišćenjem ovih kartica popusti na usluge mogu ostvarivati u različitim djelatnostima i to zdravstvenim i specijalističkim ustanovama, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, uslugama prevoza i sl", navode u saopštenju.

Kako navode ova kartica će omogućiti građanima da lakše podnose povećanje cijena tokom turističke sezone, čime se povećava njihova kupovna moć i životni standard, a u krajnjem i smanjuje finansijski pritisak.

"Kroz „Barsku karticu“, lokalne prodavnice, ugostiteljski objekti, zdravstvene ustanove i prevoznici će imati priliku da privuku više domaćih korisnika. To će doprinijeti sigurno većem prometu ali i podršci lokalnoj ekonomiji. Kartica će omogućiti jednak pristup povoljnijim uslugama za građane, čime se smanjuje socijalna nejednakost", navode u saopštenju.

Navode da uvođenjem „Barske kartice“ građanima Bara bi se omogućilo da lakše podnose ekonomske izazove i povećane troškove tokom turističke sezone.

"Ovaj predlog unaprijediće kvalitet života građana, pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i jačati socijalnu koheziju. Pozivamo sve relevantne institucije, preduzetnike i građane da podrže ovaj predlog i doprinesu njegovoj uspješnoj realizaciji. Živi barski, za popust carski!", zaključuju u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

Svašta li pada na pamet ovim pametnjakovićima.

Mila K

Obavezno da kmerići ne kriju svoju spc komunističku prirodu.