15 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava za gazdovanje šumama: Poslanici da spriječe istorijsku i jednostranu prevaru za uništenje crnogorskih šuma

Ekonomija

Comments 3

Uprava za gazdovanje šumama: Poslanici da spriječe istorijsku i jednostranu prevaru za uništenje crnogorskih šuma

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima je došla u posjed predloženih amandmana na Prijedlog Zakona o šumama, koji u jednom dijelu apsolutno žele da ugase Upravu, ostave na ulici preko 350 zaposlenih i da unište crnogorske šume, tako što bi sve nadležnosti upravljanja i gazdovanja crnogorskim šumama prebacili u potpuno neodrživo privredno društvo, na šta smo u prethodnoj godini aktivno ukazivali, poručuju iz Uprave. 

- Ovakvim neprofesionalnim i neočekivanim postupkom još jednom su na očigled kompletne crnogorske javnosti beskrupulozno iznevjerena data obećanja na nedavno održanom sastanku, prekršen postignuti dogovor, a naši amandmani i stručni argumenti i prijedlozi sakriveni i odbačeni, što nam govori da je krajnji cilj novog Zakona o šumama uništenje Uprave, njenih zaposlenih i crnogorskih šuma, a sve zbog ostvarenja prikrivenih ličnih koristi i interesa.

Iz ovih razloga, apelujemo na sve poslanike u Skupštini Crne Gore da dobro obrate pažnju na ovu istorijsku i jednostranu prevaru koja je upućena prema njima na dalje odlučivanje, a koja nije ništa drugo do prevara građana Crne Gore i potpuno uništavanje jednog najvažnijeg prirodnog resursa. Naime, predloženim Amandmanom 1 se planira u poglavlju II, koji se odnosi na prava i obaveze vlasnika šuma i pravni režim korišćenja šuma, u članu 8, Prijedloga zakona, da se isti promijeni i da glasi: „Šumom, šumskim zemljištem, drvećem van šume i goletima u državnoj svojini, van zaštićenih prirodnih dobara – nacionalnih parkova i parkova prirode, upravlja i gazduje privredno društvo za upravljanje i gazdovanje šumama čiji je osnivač Vlada Crne Gore sa udjelom od 100% (u daljem tekstu: privredno društvo za upravljanje i gazdovanje šumama) u skladu sa ovim zakonom.“

Ovim Amandmanom donosioci odluka su stavili ključ u vrata Uprave, njene zaposlene poslali na ulicu, a crnogorske šume bacili u propast, u kojoj će kroz različite mehanizme, a u cilju ostvarenja ličnih interesa, posjeći sve zarad virtuelnih profita i ličnih interesa - navodi se u saopštenju. 

Nadamo se da će crnogorski poslanici imati sluha i dobro razmotriti ovu serviranu prevaru u njihovim materijalima, i svojim protivljenjem spasiti Upravu za gazdovanje šumama i lovištima, njene zaposlene i prvenstveno crnogorske šume, po kojima smo prepoznati u Evropi i šire, zaključili su. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Đeci komunizma nikako da padne na pamet da šume vrate vlasnicima. To bi bio pravi pokazatelj da nam je stalo do evropskih vrijednosti, umjesto do četničkih i partizanskih tekovina. Dobro je ako će tih 350 ljudi skinuti sa grbače ovog naroda, ali bi još bolje bilo da vrate oteto.

Rajko

Hahahaha, Rajkovic divlja jer gubi funkciju. E greote, evo trcimo svi na proteste zbog tvoje fotelje.

mr

Još samo da nam kažete ko je podnio amandman! Jako je bitno, jer nije iz "kriminalnog" DPS, a ostali su "poštenja", borci protiv korupcije, za pravdu i oslobađanje CG... Sve su prilike, od šuma!