17 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Vođenje države nije marketing, rast cijena je najveći problem s kojim se građani suočavaju

Ekonomija

Comments 5

Milatović: Vođenje države nije marketing, rast cijena je najveći problem s kojim se građani suočavaju

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik države Jakov Milatović reagovao je povodom saopštenja PES-a o inflaciji. Kako je naveo inflacija u Crnoj Gori je i dalje visoka, te je rast cijena najveći problem s kojim se građani suočavaju.

Iz PES-a su poručili da je maliciozno optuživati premijera za inflaciju.

"Šta je uticalo na inflaciju? Pa nisu mjere Vlade ili Pokret Evropa sad, već korona i rat koji se desio u Ukrajini i pogoršao inflaciju. Kako? Pa tako što je Ruska invazija na Ukrajinu u februaru pogoršala inflaciju na način što je poremetila trgovinu prirodnim plinom, naftom i žitaricama. To je povećalo cijenu pšenice, koja čini osnov prehrane u većem dijelu svijeta, zajedno sa cijenom grijanja ili hlađenja kuća i kancelarija, goriva auta i aviona i prevoza robe. Porasla je i cijena fertilizatora, što je uzgoj hrane učinilo skupljim", naveli su u saopštenju iz PES-a, na šta je odgovorio predsjednik Milatović.

"Ovo za inflaciju je bilo tačno u februaru 2022, kada je došlo do rata u Ukrajini i privremenog prekida medjunarodnih lanaca snadbijevanja.

Tada je inflacija u CG bila visoka i bila je na nivou Eurozone.

Međutim, iznesena argumentacija više nije adekvatna. Inflacija u CG je i dalje visoka, ali je sada značajno viša nego u Eurozoni.

Rast cijena je najveći problem s kojim se građani suočavaju. Vođenje države nije marketing. Vođenje države je ozbiljan posao", naveo je Milatović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Savo

"cijena grijanja ili hlađenja kuća i kancelarija".. Na koje gorivo rade naše klime. Uništili ste Elektroprivredu i sve čega ste se dotakli. Naravno da argumentacija nije adekvatna. I korona je davno zaboravljena i nema nikakvog uticaja na cijene, a ovima još uvijek traje (u glavama).

Pivot

Ono što je Milica Zavetnica u Srbiji, to je Jelena Patika u Crnoj Gori

jovan j.

Crna Gora ne učestvuje u emisiji eura. Izvoz je na nivou 100 mil. a uvoz 2 milijarde. Odakle novac za toliki uvoz kad se ne proizvo di gotovo ništa? Zamislite neko ga domaćina koji jede pije živi u raskoši, a ništa ne radi. Prodaće imovinu, na kraju kuću, da preživi. Čini se da je to cilj ove vlade, i da su blizu cilja.