16 °

max 23 ° / min 15 °

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od danas obustavljena brodska linija Budva - Dubrovnik

Izvor: Arhiva

Ekonomija

Comments 7

Od danas obustavljena brodska linija Budva - Dubrovnik

Izvor: Portal ETV

Autor: Antena M

  • Viber

 
Brod Antonija koji je vozio između Budve i Dubrovnika, od danas vozi na drugoj relaciji, dok je linija sa Budvom, za sada, suspendovana.

Kako je objavio Portal Televizije E, Antonija je poslednji put iz Budve zaplovila ka Hrvatskoj 3. avgusta uveče. Brzo po uplovljavanju u Dubrovnik nastavila je ka Zadru.

Danas popodne iz Zadra je isplovila ka Puli.

Tako se pokazalo što je pravi razlog za obustavljanje linije iz Budve.

U petak su iz Kompasovog Adriatic Lines, koji upravlja brodom, za hrvatske medije rekli kako imaju nepredviđene tehničke razloge, odnosno poteškoće s jednim od brodova iz flote.

- Zbog toga smo primorani obustaviti plovidbu na linii između Dubrovnika i Budve u razdoblju od 4. do 18. kolovoza 2024 - saopšteno je iz hrvatske kompanije.

Onima koji su već kupili kartu za vožnju iz ili ka Budvi ponudili su alternativnu mogućnost prijevoza kopnom, opciju promjene datuma putovanja ili potpuni povrat novca.

kako piše Portal TVE, tako je linija iz Budve, pompezno najavljivana iz crnogorske vlade, bila aktivna tek mjesec. U sred sezone je obustavljena, odlukom hrvatskog operatera, koji je brod prebacio na svoju lokalnu liniju.

Što je pravi razlog zbog kojeg je hrvatska kompanija odlučila da svoj pokvareni brod zamijeni baš ovim koji je vozio ka Crnoj Gori? Upućeni kažu za portal etv.me da ga preba tražiti u tri činjenice - broju zainteresovanih putnika na liniji ka Crnoj Gori, načinu opsluživanja u marini Budva koju je država od kraja juna vratila u svoje vlasništvo, kao i trenutnom lošem statusu zvanične Crne Gore u Hrvatskoj zbog rezolucije o Jasenovcu i drugih odluka koje Hrvatska vidi kao uperene protiv njih.

Ekonomija

Otvorena pomorska linija Budva-Dubrovnik

29.06.2024. 16:16

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Miro ST

@Rtzu Mislio sam naravno na mogućnost da se probaju zamaskirati i prošvercati morskim putem da vide malo Evrope, i to kakve Evrope, ništa manje nego Dubrovnika…

Rtzu

@Miro ST Oni i tako ne mogu na te strane.

saci

Ovakva du sva posla ove vlasti, KRAGKOGA DAHA. Pihhhhhh