14 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović čestitao Dan opštine Gusinje: Neophodna ulaganja u infrastrukturu, to mora biti prioritet državnih vlasti

Izvor: Kabinet predsjednika

Ekonomija

Comments 0

Milatović čestitao Dan opštine Gusinje: Neophodna ulaganja u infrastrukturu, to mora biti prioritet državnih vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Gusinje, predsjedniku opštine Sanelu Baliću, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Gusinja.

"Gusinjski kraj - nadaleko prepoznat po gostoprimstvu vrijednih domaćica i domaćina, kao mjesto u kojem se s pažnjom čuvaju temeljne vrijednosti multikonfesionalnog i multietničkog sklada, služi na ponos našem društvu.

Gusinje je jedan od najboljih primjera poštovanja tradicije i čuvanja običaja svih zajednica koje u njemu žive.

Ogromni prirodni potencijali poput Prokletija i živopisne doline Grebaje, kao i bogatih vodenih tokova rijeka Vruje i Grnčara, pružaju nebrojene mogućnosti za razvoj turizma, poljoprivrede i energetike.

Njihovom pravilnom valorizacijom, stvoriće se uslovi za dalji ekonomski i društveni prosperitet Gusinja", navodi Milatović. 

Jasno je, kaže, da razvojne šanse ovog kraja u prethodnom periodu nijesu na adekvatan način iskorišćene, i zato su neophodna trenutna ulaganja u infrastrukturu, što mora biti prioritet državnih vlasti u periodu pred nama.

"Otvaranje novih radnih mjesta, intenziviranje investicione i privredne aktivnosti, uz saradnju sa brojnom dijasporom iz ovog kraja, stvoriće uslove da mladi ne odlaze, već da aktivno sudjeluju i doprinose sveukupnom razvoju Gusinja i crnogorskog sjevera.

U to ime, uz najbolje želje da Gusinje postane mjesto u koje će se rado dolaziti i sa zadovoljstvom ostajati, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan opštine", stoji u čestitki predsjednika Milatovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR