16 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: ES2 nastavak ekonomske politike zasnovane na neodrživoj potrošnji, devastaciji javnih fondova, patologiji javnog sektora...

Ekonomija

Comments 0

GI 21. maj: ES2 nastavak ekonomske politike zasnovane na neodrživoj potrošnji, devastaciji javnih fondova, patologiji javnog sektora...

Autor: Antena M

  • Viber

Najavljeni program "Evropa sad2" biće nastavak ekonomske politike zasnovane na neodrživoj potrošnji, netržišnim zaradama, topljenju javnih finansija, devastaciji javnih fondova, patologiji javnog sektora, kao i odsustvu mjera za jačanje poslovnog ambijenta, saopštili su iz GI 21. maj.

"Kao što je "Evropa sad1" preko povećanja poreza na dobit i poreza po odbitku od oko 70% predstavljala generalni atak na biznis i investicioni kapital, tako će i "Evropa sad2" biti udar na sektore ugostiteljstva, turizma, vinogradarstva i kulture.

Koliko je ekonomska politika Spajićeve vlade produktivna, održiva i podsticajna najbolje govori činjenica da bi svaka fiskalna i privredna politika koja bi bila samo suprotna od postojeće predstavljala okrepljujuće rješenje. Ne može se siromašna, zatucana, neobrazovana, neracionalna i koruptivna Crna Gora liječiti mjerama izvršne vlasti koja je i sama dio problema, već to zahtijeva radikalno drugačiji ekonomski i ideološki odgovor", navode u saopštenju.

U središtu tog odgovora, kako dodaju, mora biti reforma obrazovanja i sekularizacija društva, regulatorna i poreska favorizacija preduzetništva, ugovorena zarada u privatnom sektoru i platni razredi u javnom sektoru, privlačenje strane pameti i tehnoloških inovacija, redukcija i digitalizacija javnog sektora, eliminacija aktuelnog modela izvršne vlasti, restrukturiranje javnih fondova sa uključenjem investicionog sadržaja uz reanimaciju doprinosa za finansiranje javnog zdravstva i penzionog fonda i konačno sistemski obračun sa političkim partijama u cilju zaštite građanskog društva i demokratije.

"To je alternativa sadašnjem političkom i ekonomskom modelu zasnovanom na parazitskom javnom sektoru, malokrvnoj i potrošačkoj ekonomiji, malignim i lutkarskim partijama, devastaciji prostora i nezakonitoj gradnji, korupcionašima i kriminalcima, anticivilizacijskoj klerikalizaciji i etničkoj primitivizaciji", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR