13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 13°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kordić sa predstavnicima opština sjevernog regiona: Sjever posjeduje idealne potencijale za dugoročni razvoj savremenog turizma

Izvor: Media Biro

Ekonomija

Tag Video
Comments 3

Kordić sa predstavnicima opština sjevernog regiona: Sjever posjeduje idealne potencijale za dugoročni razvoj savremenog turizma

Izvor: Media Biro

Autor: Antena M

  • Viber

"Moderan gost želi autentičan doživljaj, aktivan odmor i gastronomski užitak, a sjever to može da ponudi", kazala je ministarka turizma Simonida Kordić na radnom sastanku u Bijelom Polju sa predsjednicima svih opština, predstavnicima turističkih organizacija i privrede sa sjevera države.

Na sastanku su razmijenjene ideje o razvoju turizma sjevernog regiona naše zemlje, kao i mogućnosti za unapređenje turističke ponude.

Kordić je tom prilikom istakla važnost sjevernih opština za cjelokupan razvoj Crne Gore, naglašavajući da turizam može biti snažan pokretač ekonomskog razvoja.

“Turizam se tiče svih, gdje god živjeli u Crnoj Gori. To je najveća privredna grana kod nas, iz koje dolazi trećina ukupnih prihoda, što praktično znači da je svaki treći euro u vašem novčaniku došao iz turizma. Sjeverni region posjeduje bogatstvo resursa koji mogu privući domaće i strane turiste i ponuditi im autentično iskustvo jednog očuvanog prirodnog ambijenta", naglasila je Kordić.

Ona je naznačila da sjeverni region ima i te kako sačuvane prirodne ljepote.

“To je idealno za savremeni turizam jer nudi jedinstvena iskustva koja druge destinacije ne mogu ponuditi. Ovo je prednost koju moramo sačuvati, štiteći je od pretjerane urbanizacije, ali istovremeno pronaći načine za unapređenje ovog regiona”, kazala je Kordić.

Predstavnici opština su iznijeli svoje prijedloge i potrebe, a Kordić je zaključila da je neophodna intenzivna saradnja između lokalnih samouprava i Ministarstva turizma kako bi se ostvarili zajednički ciljevi.

"Udruženim radom možemo stvoriti uslove za dugoročni razvoj turizma koji će donijeti korist svim građanima", poručila je Kordić.

Ona je naglasila da je ovo tek jedan u nizu sastanaka koji će se nastaviti i kroz koordinaciona tijela za pripremu ljetnje i zimske turističke sezone.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Zeljko

A poluostrvo Lustica ne posjeduje jeli , sram vas bilo , odje nema razvoja i ne dozvoljavate nista pogotovo Ti vatska opstina ista prica kao zadnjih 30 godina i jos hocete da nas ubijete skroz i da nam uvalite brzu cestu odje, Biser za razvoj turizma upropastavate i tjerate nas koji smo odje 700 god

Baka

Čuo sam da je ova gospodja , bivsa supruga Omera ( Jovana ) Zametice , savjetnika u štabu Radovana Karadzica rodjena u Bijelom Polju. Nema nigdje na internetu. Da li je ta informacija o njenom mjestu rodjdnja tacna ? Zna li ko?

Mila K

A šta je definicija "savremeni turizam"? Uhhh df ikona stila u lažnoj tradiciji, uz kršenje zakona, još nije shvatila da skupštinska retorička bu*alesanja nisu model rada u Vladi CG.