13 °

max 24 ° / min 13 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 13°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SEP: Uprava za šume da poništi štetan javni poziv i ne dopusti zatvaranje preduzeća na sjeveru

Izvor: SEP

Ekonomija

Comments 1

SEP: Uprava za šume da poništi štetan javni poziv i ne dopusti zatvaranje preduzeća na sjeveru

Autor: Antena M

  • Viber

Stranka evropskog progresa poziva Upravu za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore da poništi Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2024. godinu, jer je ovakav poziv, kako poručuju, višestruko štetan – i po radnike lokalne privrede u sjevernom regionu i po opštine i po državu.

"Nije bilo potrebno da građani dopisima predsjedniku Vlade i ministrima ukazuju da država ovakvom raspodjelom koncesija za šume favorizuje velike kompanije na štetu i na račun brojnih radnika i lokalne privrede.

Ovakvom politikom će 37 preduzeća koja upošljavaju 484 radnika biti prinuđena da prestanu da rade, a to znači gubitak posla za približno ili čak egzaktno: 25 preduzeća i 207 radnika u Rožajama, pet preduzeća i 60 radnika u Beranama, 11 preduzeća i 217 radnika u Pljevljima.

Broj je nažalost daleko veći, ali ovdje navodimo samo preduzeća koja su potpisnici pisma. Stranka evropskog progresa ima, kada je riječ o prirodnim bogatstvima i koncesijama, čvrst stav utemeljen na interesima građana i zaposlenih, a ne krupnog kapitala. To znači da davanje šuma na korišćenje putem javnog poziva treba da bude fer i transparentno", piše u saopštenju SEP-a. 

Ne mogu se, kako kažu, firme koje posluju duži niz godina ostaviti bez koncesije i na taj način dovesti u situaciju da moraju da stave ključ u bravu, a radnike pošalju kućama.

"Ovaj javni poziv će kao posljedicu generisati manje budžetske prihode i za državu i za opštine. Smisao javnog poziva jeste da država ostvari značajne prihode, i da s druge strane crnogorska privreda funkcioniše i ostvaruje rast.

Djela, a ne prazne priče i pogrešni ugovori!", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Astro

Novi populisti na političkoj sceni u CG. Duško je ukapirao napokon da plate ne treba smanjivati i da svima treba obećavati brda i doline...