22 °

max 24 ° / min 16 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

20° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan tender za nadzor nad izradom projektne dokumentacije i izvođenjem radova na dionici Mateševo-Andrijevica

Ekonomija

Comments 0

Raspisan tender za nadzor nad izradom projektne dokumentacije i izvođenjem radova na dionici Mateševo-Andrijevica

Autor: Antena M

  • Viber

Monteput d.o.o. raspisao je tender za nadzor nad izradom projektne dokumentacije i izvođenjem radova na izgradnji autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo – Andrijevica.

Poziv je dostupan na OVOM LINKU, a uslovi tendera su usklađeni sa pravilima i politikama nabavke EBRD-a.

Kako navode, cilj javnog poziva je angažovanje iskusnog nadzornog organa nad projektovanjem i izvođenjem radova, koji obuhvataju sve pripadajuće objekte, administraciju ugovora i upravljanje projektom u skladu sa FIDIC-ovim uslovima i pravnim propisima Crne Gore.

"Nadzor nad projektovanjem uključuje stalni pregled i monitoring izrade Glavnog projekta i ostale projektne dokumentacije tokom cijelog procesa projektovanja, aktivno učešće inženjera u saopštavanju eventualnih komentara na dostavljena tehnička rješenja, te stalnu kontrolu usklađenosti svih dijelova Glavnog projekta i ostale projektne dokumentacije sa zahtjevima investitora i Projektnim zadatkom za izradu Glavnog projekta. Takođe podrazumijeva kontrolu usklađenosti dinamike i napretka izrade Glavnog projekta sa Programom radova i obavezu saradnje nadzora sa Državnom revizionom komisijom", piše u saopštenju.

Navode da nadzor nad radovima znači svakodnevni nadzor i kontrolu kvaliteta izvedenih radova od strane Izvođača u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata i Pravilnikom o načinu obavljanja stručnog nadzora složenog inženjerskog objekta.

Ističu da izgradnja autoputa Bar-Boljare, dionice Mateševo - Andrijevica, u ukupnoj dužini od oko 22 km, strateški je projekat od značaja za razvoj Crne Gore. Projekat se djelimično finansira iz kredita, obezbijeđenih grantova i kapitalnog budžeta Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR