18 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović: Nabavkom električne energije po povoljnim cijenama i smanjenjem gubitaka na mreži zaštititi krajnje korisnike

Ekonomija

Comments 1

Mujović: Nabavkom električne energije po povoljnim cijenama i smanjenjem gubitaka na mreži zaštititi krajnje korisnike

Autor: Antena M

  • Viber

U Ministarstvu energetike, održan je sastanak menadžera EPCG i CEDIS na kojem je razgovarano o daljim aktivnostima kako bi se što spremnije dočekala 2025.godina.Kako naove iz ministarstva energetike analizirana je mogućnost nabavke električne energije za prokrivanje gubitaka u distributivnoj mreži, a za koje je ovlašćen CEDIS.

“Zaključeno je da se nabavka izvrši tokom trećeg i četvrtog kvartala, kada se očekuju povoljnije hidrološke prilike i povoljnija situacija na tržištu električne energije. Takođe, a u svijetlu, pripreme novog Zakona o energetici razmotrena je i potreba za nabavkom savremene mjerne infrastrukture koja bi omogućila punu implementaciju novog Zakona o energetici i donijela benefite krajnjim potrošačima”, navodi se u saopštenju.

Drugim riječima, novim Zakonom o energetici krajnjem potrošaču se pruža prilika da aktivno učestvuje u pružanju usluga balansiranja elektroenergetskog sistema i da na taj način ostvari prihod.

“Kako bi to bilo omogućeno potrošačima mora postojati adekvatna mjerna oprema ( napredna električna brojila ) sa puno više funkcija i mogućnosti nego što to aktuelna brojila pružaju”,navodi se iz resora minitra Saše Mujovića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Umjesto da se unaprijedi sistem mjerenja koji je započet sa Italijanskim ENEL-om, Demokrate, na čelu sa Čađenovićem i DF-ov ci, na čelu sa Mićom Đukanovićem i Rajkom Radoševićrm su potrčali u Trebinje po nefunkcionalna brojila Milorada Dodika. Uz to bitno je bilo uvoditi ćirilicu po zidovima CEDIS-a i EPCG! To su dometi Demokrata i DF derivata!