16 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CUP poručio ministarki Nišić: Ne može se jačati nešto što je nelegitimno, podstičete jednoumlje

Ekonomija

Comments 2

CUP poručio ministarki Nišić: Ne može se jačati nešto što je nelegitimno, podstičete jednoumlje

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) reagovali su na jučerašnje navode ministarke rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naide Našić, te saopštili da je Socijalni savjet nelegitiman.

“Ako bi Skupština Crne Gore imala 33 odsto poslanika koji nisu izlazili na izbore punih 19 godina, onda bi naša Skupština, složićete se, bila nelegitimna! Tako je uvažena ministarko, nelegitiman i Socijalni savjet koji ima 24 člana od kojih osam ili 33 odsto nisu “izlazili na izbore” punih 19 godina, pa je samim tim i vaš Socijalni savjet nelegitiman. Tako da Vaš stav da “jačate socijalni dijalog i da donosite mjere u interesu građana, privrede i države” prosto ne stoji”, kazali su iz CUP-a.

Kako dodaju, ako je nešto nelegitimno onda se to ne može jačati.

“Jednako tako, uvažena ministarko, saglasni smo da “jednoumlje nije dobro”, ali upravo vašim postupcima, neusvajanjem evropske prakse i standarda u dijelu sticanja reprezentativnosti poslodavačkih organizacija vi podstičete jednoumlje jer kako drugačije okarakterisati činjenicu da neko nije svoj legitimitet dokazivao nevjerovatnih 19 godina, a vi to i dalje održavate, suprotno evropskim principima i evropskom praksom u ovoj oblasti”, naveli su u saopštenju.

Uputili su i poziv ministarki Nišić.

“Zato vas još jednom javno pozivamo da ispoštujete dogovoreno, proslijedite Skupštini izmjene Zakona o radu, o kome je javna rasprava završena još u aprilu, i tako kreirate legislativu usaglašenu sa evropskom praksom i standardima koja se nije mijenjala od davne 2004, kako bi konačno i crnogorski poslodavci dobili mogućnost pluralizma i svoje reprezentativene predstavnike, a Socijalni savjet legitimitet. Na kraju, to je vaša zakonska obaveza”, zaključuju iz CUP-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle naljutili se na svoju ministricu a realno trebaju da pokažu koliko je Unija poslodavaca direktorat u kabinetu ministrice i Krvavca.

Andjelija

Previse je ovo za njene oskudne kapacitete, mozda da joj pomogne bff - direktorica za socijalni dijalog. Doduse, bolje im ide zaposljavanje do 4. koljena, tracarenje i slicno.