17 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Opoziciji se djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2

Ekonomija

Comments 0

Šehović: Opoziciji se djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2

Autor: Antena M

  • Viber

Iako su predstavnici opozicije od predsjednika države Jakova Milatovića, preko URA, SDP, SD i DPS-a svjesni da je inflacija posljedica globalnog poskupljenja, te da postoje brojne zemlje regiona i EU koje imaju i veću stopu inflacije, to ih ne obeshrabruje da kritikuju povećanje zarada i penzija, poručio je Armen Šehovia, poslanik Pokreta Evropa sad.

Prvo su, prema riječima Šehovića, tvrdili da programa Evropa Sad 2 nema, a sada se opoziciji djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2.

"Građani nisu naivni da poveruju da će se stagnacijom zarada ograničiti poskupljenja koja su globalno rasprostranjena. Zato je ekonomska politika Vlade usmjerena da uvećanje zarada uvijek bude veće od poskupljenja. To svakako nije bila praksa prethodne vlasti", naveo je Šehović.

On je dodao da je propaganda da je inflacija obesmislila rast zarada potpuno besmislena.

"U Crnoj Gori neto plata je porasla za 56.05 odsto, dok je u istom periodu stopa inflacije po podacima Monstata bila 24.3 odsto. Takođe, u istom periodu prosječna inflacija je u Evropskoj uniji po podacima Eurostata bila manja, ali je rast zarada takođe bio drastično manji. Po zvaničnim podacima, realna zarada u Crnoj Gori porasla je prosječno skoro duplo više u odnosu na zemlje Evropske unije", pojasnio je Šehović.

I nakon svega, kako je dodao, opozicija koja je za par eura uvećavala zarade i penzije godišnje, pokušava da predstavi to kao dostignuće na koje se treba ugledati.

"To upravo i čini veliku razliku između opozicije i PES-a", zaključio je Šehović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR