24 °

max 24 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janović: Milatović pokazao neznanje o najosnovnijim ekonomskim konceptima

Ekonomija

Comments 3

Janović: Milatović pokazao neznanje o najosnovnijim ekonomskim konceptima

Autor: Antena M

  • Viber

Saopštenje Jakova Milatovića kojim prognozira smanjenje penzija implementacijom programa “Evropa Sad 2”, pokazatelj je njegovog neznanja o najosnovnijim ekonomskim konceptima. Ovo je najnovija u nizu obmanjujućih izjava o radu Vlade, PES-u i programu “Evropa Sad 2” koje, u pauzama vođenja funkcionerske kampanje za podgoričke izbore, Milatović plasira na dnevnom nivou, neodgovorno uznemiravajući opštu javnost, saopštio je Tonći Janović, poslanik PES-a i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u Skupštini Crne Gore.

"Milatovića, u edukativne svrhe, obavještavamo da “Bruto 1” zarada obuhvata neto zaradu, porez na dohodak fizičkih lica i doprinose za obavezno socijalno osiguranje iz zarade koju plaća poslodavac u ime zaposlenog. Sa druge strane, “Bruto 2” zarada obuhvata “Bruto 1”, prirez i doprinose na teret poslodavca.

Prilikom implementacije “Evrope Sad 2”, izmjene u iznosu “Bruto 1” zarade odnose se na transfer od doprinosa na teret zaposlenog ka neto zaradi, ALI i rast osnovice usljed većeg nivoa minimalne zarade. Svi obračuni i usklađivanja se rade na osnovu “Bruto 1” zarade, te usljed kontraefekta koji proističe iz porasta minimalne zarade na 600, odnosno 800 eura, a samim tim i prosječne zarade, penzije mogu samo rasti", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, kampanja dezinformacija i neznanja koju vodi Milatović, zloupotrebljavajući instituciju koja bi trebalo da djeluje u korist svih građana jednako i potpuno je podređujući interesima partije u nastajanju, neodoljivo podsjeća na razloge zbog kojih su građani smijenili prethodnog predsjednika Crne Gore.

"Do sada smo vjerovali da Milatovića, ako ne skromnost, empatija i kolegijalnost, makar krasi ekonomska stručnost, međutim sve što je od ovog delegitimisanog političara ostalo je sujeta i pakost", zaključuje Janović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Koliko ovih zvaničnih botova koji ništa ne znaju drži u lancima Krvavac. hhahaha

chronicler

A i ti bijaše neki stručnak za ekonomiju... Uh, koliko papagaja ima ovaj PES, samo ponavljaju jednu te istu nerealnu mantru a o državi brinu tako što je podastiru pod Vučićevu osvajačku "konjicu". Ne obmanjuj ljude, vaš put je put bezobrazluka i povlađivanja Vučićevom kuriru Mandiću.

Simklisrr

Bas me briga sto pricate jedan o drugom ja kupio drva i sterike a moracu nekako i za vodu da se snadjem .... Jer izgleda da ce 90 biti zlatne