19 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren put Čekanje – Čevo

Ekonomija

Comments 1

Otvoren put Čekanje – Čevo

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević i Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović prisustvovali su današnjem otvaranju rekonstruisanog regionalnog puta Čekanje-Čevo, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

“Rekonstrukcijom regionalnog puta Čekanje-Čevo (veza puta Cetinje-Njeguši i budućeg puta Cetinje-Čevo) omogućiće se bezbjednije, brže i udobnije putovanje jer će saobraćaj biti izmješten iz gradskog jezgra Cetinja, odnosno svi učesnici u saobraćaju koji žele posjetiti NP Lovćen, Njeguše, druge turističke lokalitete i ostvariti dalje putovanje prema Boki kotorskoj, koristiće ovaj putni pravac kao obilaznicu oko Cetinja, što će smanjiti saobraćajne gužve i povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju”, saopštila je Vukićević.

Ona je kazala da će se završetkom planirane izgradnje puta Čevo-Nikšić i puta Krstac-Kotor, uspostaviti veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica koji je u ljetnjim mjesecima jedan od najopterećenijih putnih pravaca u državi.

“Ovim projektom, kao i planiranom rekonstrukcijom puta Donji Ulići-Rijeka Crnojevića, Prijestonica Cetinje će dobiti u potpunosti rekonstruisanu mrežu regionalnih i magistralnih puteva i samim tim bolju povezanost sa ostalim dijelovima Crne Gore, što je preduslov ekonomskog razvoja ovog kraja”, dodala je Vukićević.

Ona je je uputia apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni jer je, kako je navela, bezbjednost u saobraćaju briga svakog od nas.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, istakao je da je rekonstrukcija puta u dužini od 2 km, uz probleme koji su pratili izgradnju, urađena kvalitetno i u potpunosti poštujući standarde i pravila struke.

“Rekonstrukcijom ove dionice znatno će se poboljšati bezbjednost saobraćaja, jer je proširen kolovoz, izvršena je zaštita kosina usjeka i zasjeka, te ugrađene oprema i vertikalna i horizontalna signalizacija”, rekao je Vuksanović.

On je kazao, da je navedene radove izvelo preduzeće AD „Mehanizacija i programat“ Nikšić, a ukupna vrijednost radova je iznosila 2,8 miliona eura.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Lažu, ne sole! Ne zna se kad će biti završen put Čevo- Nikšić jer nije ni počet. Nijesu odrađeni ni pripremni radovi, nije počela eksproprijacija zemljišta. Ono što je odrađeno CT- Čevo za dugo će biti samo lokalni put i dobra veza mještana Čeva sa Cetinjem.