23 °

max 25 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

21° / 14°

Subota

14.09.

16° / 13°

Nedjelja

15.09.

18° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

16° / 14°

Srijeda

18.09.

18° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kasalica: Ne boje se ni crkve preko koje su došli

Izvor: Mediabiro

Ekonomija

Comments 4

Kasalica: Ne boje se ni crkve preko koje su došli

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Tajming prezentacije o poreskoj politici i infrastrukturi premijera Milojka Spajića je u kontekstu izbora koji su u Podgorici zakazani za 29. septembar. Spajić je pokazao sve osim da je premijet Vlade Crne Gore - kazala je u centralnoj informativnoj emisiji 24 sata, na Televiziji E, ekonomska analitičarka Mila Kasalica.

“Vidjeli smo premijera koji je uz izvinjenje građanima, pošto je negdje trošario po Evropi, pokazao da PES drangulije treba svi da primimo i da ih kupimo… Gledali smo premijera koji je govorio o nekakvim kilometrima i nekakvim satima, od jedne do druge tačke, premijera koji se samom sebi smijao, tome što su sve njegovi savjetnici napisali, a on prvi put čitao… ali pošto je on naš premijer, posljedice svega toga ćemo mi platiti” - rekla je Kasalica.

Smatra da građani treba da znaju kako glasaju jer, kako kaže, nijesu imali analizu Fiskalne strategije, pa se ne može ni očekivati da će prezentacija koja je napravljena da, kako kaže, zamaže oči za podgoričke izbore, dati nešto bolje.

Komentarišući premijerovu izjavu da su ljudi najvažniji resurs u Crnoj Gori, i da će se na tome graditi buduće strategije, Kasalica je kazala da premijer ljude ne vidi, osim ako mu nijesu opravdanje ili, kako je rekla, krpa za nelojalnost.

“Mi se ne ponašamo kao ozbiljna država! Mi nijesmo ni Švajcarska, ni Singapur, mi nijesmo ni Belgija sa kojom smo se juče upoređivali, kako smo bolji od njih… Njemačka, Holandija, Švedska, Finska, nije ni važno! Potpuno je svejedno koje su to zemlje! Mi nijesmo uporedivi samo zbog jednoga, jer tamo su premijeri oni koji moraju da služe poreskim obveznicima, građanima i građankama, i ne smiju da lažu. Onog trenutka kad se uhvate u bilo kakvoj neistini, tog premijera više nema, niti u javnosti, a ponajmanje u državnoj administraciji” - poručila je Kasalica.

Građani su potpuno zaboravili šta je država socijalne sigurnosti, smatra Kasalica i naglašava da premijer uzima od građana ono što su doprinosi za PIO i vraća kroz zarade.

“Nećemo imati sigurnost u budućnosti. O tome treba sve generacije da razmišljaju i da se pokušaju zaštititi od štetočinstva vladajuće većine. Premijer je tome samo maska, svih njih 58, onih koji su, nažalost, 15. decembra glasali za guvernera Centralne banke, predstavljaju bruku crnogorske ekonomije” - istakla je Kasalica.

Razvojna banka Crne Gore je, smatra Kasalica, potpuno budalasta ideja, jer ne predstavlja niti razvojni projekt, niti bilo kakav strukturni regulatorni projekat.

“Razvojna banka ništa novo ne donosi na tržištu Crne Gore. Razvojna banka predstavlja komunističku ideju mastodonta, koji će biti mrtvorođenče, koje je guvernerka Centralne banke Crne Gore, obećala predsjedniku odbora direktora IRF-a, da bi se povukao iz utrke za guvernera Centralne banke Crne Gore” - naglasila je Kasalica.

Ona je pojasnila da se u Zakonu, koji je usvojen, ali još nije potpisan i objavljen u Službenom listu, navodi da Razvojna banka odgovara svojom imovinom, a njena imovina je državna.

Problemitizovala i to što za obaveze Razvojne banke, odmah i neopozivo, jamči Crna Gora, osim za položene depozite. To znači, napominje Kasalica, da ko položi depozit kod Razvojne banke nije u sistemu Fonda za zaštitu depozita.

Crna Gora, još ima održiv, žilav mikro, mali i srednji biznis, vjeruje Kasalica, koji u koordinaciji sa velikim, sa bankama i osiguravajućim kućama, daje ozbiljan rezultat u rastu bruto društvenog proizvoda ( BDP).

“I ne treba ništa više da prozivaju DPS. DPS se barem bojao jednog čovjeka, oni se sad ne boje ni svoje crkve, preko koje su došli… Niko od nas ne smije da ugrozi penzioni fond, niti bilo čiju budućnost u narednih pedeset godina, a to je juče gospodin Spajić pokazao svima nama da je to njegova cijena za ono što je pokušao da se izvini, što je trošio po tim njegovim putovanjima, u nekakvom djetinjastom igranju sa bogataškim glupostima” - zaključila je Kasalica.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Potpuno se slažem, za mene je prva vrijednost EU, koja se mora primjeniti u Crnoj Gori, napuštanje funkcija, kada se funkcioner uhvati u laži!!! Koliko se sjećam, uCG je mmeđu najvećim grijehovima bila lažavina! Kako se smanji brojCrnogoraca, laž postade najefikasnije političko sredstvao!

Tajfun

Uvazena gospodjo Kasalica,kako ce se bojati crkve,kad to nije crkva nego "svetosavska sekta",svaka prava vjerska zajednica propagira ljubav,prastanje i td.ova sekta je bila pokrovitelj svih krvavih ratova 90-tih,kitila ordenjem i blagosiljala sve ratne zlocince.