21 °

max 21 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

20° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora i Turska jačaju saradnju u sektoru rudarstva, nafte i gasa

Izvor: Ministar rudarstva, nafte i gasa

Ekonomija

Comments 1

Crna Gora i Turska jačaju saradnju u sektoru rudarstva, nafte i gasa

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar rudarstva, nafte i gasa Crne Gore Admir Šahmanović sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori, Nj. E. Barišom Kalkavanom, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje između dviju zemalja u oblasti rudarstva, nafte i gasa. Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u ministarstvu Dino Tutundžić.

Tokom sastanka, obje strane su istakle dugogodišnje prijateljstvo i diplomatske veze između Crne Gore i Turske, koje predstavljaju osnov za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje. Ambasador Kalkavan je naglasio da je Turska do sada bila pouzdan partner Crne Gore, uz očekivanje da će te veze jačati u budućnosti, posebno u privrednim aktivnostima.

„Turska je do sada bila pouzdan partner Crne Gore, a vjerujemo da uvijek ima prostora za jačanje tih veza, naročito u privrednim aktivnostima,“ istakao je ambasador Kalkavan, dodavši da su dobrodošle nove inicijative, koje se uz obostranu posvećenost mogu realizovati s ciljem jačanja partnerstva i savezništva, te daljeg učvršćivanja međudržavnih veza i saradnje.

Kalkavan je zahvalio ministru Šahmanoviću na otvorenosti i povjerenju, te istakao da Crna Gora, zahvaljujući svom investicionom potencijalu, može postati atraktivna destinacija za velike turske korporacije. Ministar Šahmanović je, s druge strane, ambasadoru predstavio razvojne projekte i prioritete ministarstva, naglasivši značaj izrade strateških dokumenata za održivo i racionalno upravljanje resursima.

„Oblast rudarstva, nafte i gasa ima mnogo potencijala, ali i izazova. Naš fokus je na razvoju ovog sektora uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Crna Gora raspolaže značajnim resursima, ali je ključno da njihovu dalju eksploataciju planiramo prateći najnovije tehnologije i najstrože standarde zaštite životne sredine,“ rekao je ministar Šahmanović, naglasivši da iskustva Turske u ovim oblastima mogu biti veoma korisna za crnogorsku administraciju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Panto

Ministri iz BS samo s turskim ambasadorom, ministri iz DF samo ka Beogradu. Razlika - nula. Etnicki preduzetnici kojima je drzavna funkcija samo nacin zadovoljenja ambicija koje pripadaju petnaestom vijeku. Mucno za gledat, jos teze za prezivljavati.