21 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukićević - Zakonjšek: U fokusu transportni projekti, reforma željezničkih sistema...

Ekonomija

Comments 1

Vukićević - Zakonjšek: U fokusu transportni projekti, reforma željezničkih sistema...

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka Maja Vukićević danas je održala sastanak sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matejem Zakonjšekom i tom su prilikom, kako je saopšteno iz njenog resora, nastavljeni razgovori o već pokrenutim, zajedničkim aktivnostima Ministarstva saobraćaja i Transportne zajednice.

"U fokusu zajedničkog rada na realizaciji transportnih projekata od strateškog značaja za region Zapadnog Balkana, naročito u dijelu smanjenja čekanja na graničnim prelazima u cilju što bržeg cirkulisanja ljudi i robe, te rad na povećanju stepena bezbijednosti u saobraćaju, reformi željezničkih sistema, kao i usklađivanju transportnih politika sa politikom Evropske unije, Crna Gora ostvaruje dobru saranju sa Transportnom zajednicom'' saopštila je Vukićević.

Zakonjšek je iskoristio posjetu ministarki saobraćaja da blagovremeno uputi poziv za prvi naredni sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice koji će se održati 17. decembra 2024.godine u Beogradu.

Ministarstvo saobraćaja i Transportna zajednica će, kako je najavljeno, sinhronizovano raditi na dostizanju pune integrisanosti saobraćajne mreže u mrežu Evropske unije, na temelju najviših standarda iz oblasti saobraćaja.

Zajednički je zaključak da jačanjem kapciteta kroz kontinuirano nadograđivanje razmjenom iskustava i praksi koje su se najbolje pokazale, te primjenjivanjem određenih tehničkih vidova podrškemožemo doprinijeti snaženju jednog od najbitnijih sektora države i regiona.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Pa kad cemo visedobit pristojne vozove na medjugradske relacije?Kad cete pustiti da tv ekipe udju u bilo koji voz osim u spance?Premijer i predsjednik se onomad provozase u neki pristojni kupe,mimoidjose se,sad svaki ili roni ili leti a gradjani i dalje i zimi i ljeti putuju u nedostojnim uslovima.