18 °

max 19 ° / min 16 °

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U saradnji sa Skupštinom unapređivati investicioni ambijent

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Ekonomija

Comments 1

U saradnji sa Skupštinom unapređivati investicioni ambijent

Izvor: Mina Business

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada i Agencija za investicije će, prema riječina njihovih predstavnika, intenzivirati zajednički rad na projektima od strateškog interesa za ekonomiju Crne Gore, kao i jačati saradnju sa Skupštinom.

Ministar bez portfelja u Vladi, Milutin Butorović i direktorica Agencije za investicije Crne Gore, Snežana Đurović razgovarali su o mogućnostima bliže saradnje sa zakonodavnom granom vlasti, u kontekstu kreiranja povoljnijeg pravnog okvira za investitore i olakšavanja procedure ulaganja.

Đurović je naglasila važnost sinergije, kako bi se ubrzali procesi donošenja zakonskih rješenja koja podstiču investicije u ključnim sektorima.

Butorović je istakao važnu ulogu Agencije za investicije kroz pružanje stručnih prijedloga i inicijativa, oslanjajući se na najbolje svjetske prakse, kako bi se privukli pouzdani investitori.

"Vlada ulaže maksimalne napore da unaprijedi poslovni ambijent, a sa novom Fiskalnom strategijom, između ostalog, nakon smanjenja poreskog opterećenja na rad postaće zemlja sa najnižim troškovima na zarade u Evropi. Sve ove aktivnosti preporučuju Crnu Goru kao pouzdanu investicionu destinaciju. Naša je obaveza da u saradnji sa parlamentom učinimo još više”, poručio je Butorović.

Sagovornici su dogovorili kontinuiranu razmjenu informacija i inicijativa sa Vladom i Skupštinom.

Obje strane su rekle da su spremne da nastave aktivan dijalog kako bi se osigurao predvidiv i održiv rast i razvoj investicionog okruženja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Ko je Spajiću pravio ovu glu*u vijest?