19 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

23° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: Usvajanje predloga zakona smo „jedan dan bliže EU“

Izvor: Dragan Tomašević

Ekonomija

Comments 1

Đeljošaj: Usvajanje predloga zakona smo „jedan dan bliže EU“

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore napravila je značajan korak u procesu evropskih integracija usvajanjem dvaju ključnih zakonskih predloga kada su na telefonskoj sjednici održanoj 14. septembra 2024. godine utvrđeni Predlog zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj istakao je da ovi zakoni predstavljaju važan doprinos zatvaranju poglavlja 7 i 10 u pregovorima sa Evropskom unijom, te naglasio da je Crna Gora sada “jedan dan bliže” članstvu u EU.

„Napravili smo još jedan veliki korak za naš evropski put. Vlada Crne Gore je na telefonskoj sjednici održanoj 14. septembra 2024. godine, utvrdila Predlog zakona o autorskim i srodnim pravima sa Izvještajem sa javne rasprave, kao i Predlog zakona o elektronskim komunikacijama sa Izvještajem sa javne rasprave“, kazao je Đeljošaj.

„U cilju uspješnog zatvaranja poglavlja 7 (Pravo intelektualne svojine) i 10 (Informatičko društvo i mediji), predloge navedenih zakona iznio sam na sjednici Vlade Crne Gore, gdje njihovo usvajanje potvrđuje izuzetan i impresivan rad Ministarstva ekonomskog razvoja u ovoj oblasti“, dodao je on.

Đeljošaj je istakao da je ponosan što Ministarstvo ekonomskog razvoja nastavlja da preduzima odlučne korake u procesu pristupanja Crne Gore EU.

„Sada smo jedan dan bliže ekonomskom razvoju, jedan dan bliži velikoj evropskoj porodici“, zaključio je Đeljošaj

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle potpredsjednik koji ne poznaje proces pridruživanja, kao i Spajić, odlučio da se oportuno sakrije iza EU agende iako ne govori istinu.