12 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren Međunarodni sajam pršuta na Cetinju: Spoj tradicije i savremenih trendova

Izvor: Antena M: Dragan Tomašević

Ekonomija

Comments 0

Otvoren Međunarodni sajam pršuta na Cetinju: Spoj tradicije i savremenih trendova

Autor: Antena M

  • Viber

Treći Međunarodni sajam pršuta otvoren je danas na Studentskom trgu na Cetinju. Tokom dva dana trajanja ljubitelji pršute uživaće u gastronomskoj ponudi i nastupima regionalnih zvijezda, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice.

 "Više od 30 proizvođača suhomesnatih delicija i opreme iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije i Španije izložilo je svoje proizvode. Gastro događaj upotpunili su proizvođači crnogorskih sireva, pčelari, vinari, ali i drugih domaćih proizvoda", navodi se u saopštenju.

Otvarajući ovogodišnji MESAP, zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović, kazala je da ovaj sajam predstavlja spoj tradicije i savremenih trendova, mjesto gdje proizvođači pršuta iz različitih krajeva mogu da predstave svoje najbolje proizvode, razmijene iskustva i upoznaju se sa novim tehnologijama u proizvodnji i preradi mesa.

 „Naš cilj je da ovaj sajam postane centar susreta domaćih i međunarodnih proizvođača, ljubitelja gastronomije, ali i poslovnih ljudi koji u ovim proizvodima vide potencijal za buduću saradnju. Time ne samo da promovišemo vrhunske proizvode, već i doprinosimo jačanju ekonomije i turizma našeg grada i države,“ kazala je Novović.

 Otvaranju sajma prisustvovali su predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, državni sekretar u ministrastvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Krsto Rađenović i predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije dr Miško Rađenović.

Kako je saopšteno, u okviru MESAP-a, večeras će na Studentskom trgu od 21 sat nastupiti Mirza Selimović, a sjutra veče Željko Bebek.

Organizatori MESAP-a su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Klaster Crnogorski pršut, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarsvo ekonomije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Privredna komora Crne Gore, kao i brojni sponzori, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR