18 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održana u Ljubljani, Marković predstavljala Crnu Goru

Ekonomija

Comments 0

Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održana u Ljubljani, Marković predstavljala Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednica Komore poreskih savjetnika Crne Gore (KPSCG), Marnela Marković, predstavljala je Crnu Goru na ovogodišnjoj konferenciji CFE Poreskih Savjetnika Evrope održanoj u Ljubljani, koja je okupila stručnjake iz oblasti poreza iz cijele Evrope, saopšteno je iz Komore poreskih savjetnika Crne Gore.

Ova, kako su naveli, prestižna manifestacija kojoj su prisustvovali ključni akteri iz oblasti poreskog savjetovanja, omogućila je razmjenu znanja, iskustava i ideja među članovima evropskih poreskih savjetodavnih komora.

Kako je saopšteno iz KPSCG, tokom konferencije, Marković je ostvarila značajne kontakte sa predstavnicima više evropskih komora i udruženja poreskih savjetnika, uključujući Hrvatsku komoru poreskih savjetnika, Udruženje poreskih savjetnika Srbije, kao i komore iz Slovenije, Latvije, Slovačke, Italije itd.

Ovi susreti, kako se navodi, bjhkio§n predstavljaju važan korak ka jačanju međunarodne saradnje i stvaranju novih prilika za razvoj poreskog savjetovanja u Crnoj Gori.

„Ovo je bila izuzetna prilika da se povežemo sa kolegama iz regiona i Evrope, razmijenimo iskustva i unaprijedimo našu praksu u oblasti poreskog savjetovanja. KPSCG se zalaže za usklađivanje sa najboljim evropskim praksama, a saradnja sa ovim institucijama je ključna za naš dalji napredak,“ izjavila je Marković.

Poseban akcenat, kako se navodi, tokom konferencije bio je stavljen na nove poreske propise i izazove sa kojima se zemlje Evrope suočavaju u kontekstu digitalne ekonomije i međunarodnog oporezivanja. Marković je, kao predstavnik KPSCG, aktivno učestvovala u diskusijama koje se tiču harmonizacije poreskih politika i jačanja saradnje među članicama CFE-a.

“Pored formalnih sastanaka i panel diskusija, učesnici su imali priliku da kroz neformalne susrete dodatno prodube saradnju i razmotre mogućnosti za zajedničke projekte. Ostvareni kontakti, posebno sa komorama iz zemalja regiona, predstavljaju značajan potencijal za buduće inicijative i razmjenu stručnih znanja”, navodi se u saopštenju.

Konferencija CFE Poreskih Savjetnika Evrope održava se svake godine sa ciljem unapređenja saradnje i koordinacije poreskih savjetnika širom Evrope, a prisustvo Crne Gore na ovakvom događaju potvrđuje opredjeljenje naše zemlje ka usvajanju i implementaciji savremenih evropskih poreskih standarda.

“KPSCG je uspješno predala kompletnu dokumentaciju za prijem u članstvo CFE – Tax advisers  Evrope. Sa ovim korakom, potvrđujemo našu posvećenost unapređenju poreskog sistema i primjeni evropskih standarda. Očekujemo zvaničan prijem na narednoj skupštini CFE, što će dodatno osnažiti našu saradnju sa evropskim poreskim institucijama i donijeti nove mogućnosti za razvoj i reforme u ovoj oblasti”, dodaju u saopštenju.

Učešće Marković na ovom prestižnom događaju samo je jedan od koraka ka jačanju međunarodne pozicije Komore poreskih savjetnika Crne Gore i unapređenju profesionalnog razvoja u oblasti poreskog savjetovanja u zemlji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR