13 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šahmanović sa predstavnicima PKCG o saradnji u oblastima rudarstva i naftnih derivata

Ekonomija

Comments 0

Šahmanović sa predstavnicima PKCG o saradnji u oblastima rudarstva i naftnih derivata

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović sastao se sa predsjednicom Privredne komore Crne Gore Ninom Drakić kako bi razmotrili moguće modele i konkretne korake u pravcu unapređenja saradnje između ovog resora i privrednog sektora, naročito u oblastima rudarstva i naftnih derivata.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Dino Tutundžić i v.d.generalna direktorica Zorana Sekulić, potpredsjednik PKCG Dragan Kujović, sekretar Odbora udruženja energetike i rudarstva Ranko Vukmirović i član odbora Goran Jevrić.

Tokom razgovora, posebno je istaknuta važnost aktivne saradnje u procesu izmjena i dopuna zakona o rudarstvu, uzimajući u obzir značaj blagovremenog uključivanja privrede kako bi se obezbijedila veća korist za građane i društvo u cjelini.

“Neophodno je raditi na zakonskim rješenjima koja će stvoriti povoljan poslovni ambijent, vodeći računa o zaštiti interesa države i lokalnih zajednica” istakao je Šahmanović.

Drakić je istakla kao dobar primjer dosadašnju saradnju na izradi Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima.

Šahmanović je predstavio aktivnosti i plan rada Ministarstva u narednom periodu, koji uključuju usklađivanje legislative sa EU regulativom, donošenje novih zakonskih rješenja u vezi sa rezervama naftnih derivata i markiranjem goriva.

Kako se navodi u saopštenju, fokus rada resornog Ministarstva biće intenziviranje aktivnosti na realizaciji kapitalnih projekata kao što su Jadransko-jonski gasovod (IAP), terminal za tečni prirodni gas (LNG) i pravedna energetska tranzicija u opštini Pljevlja. Poseban akcenat stavljen je na važnost uključenosti Privredne komore u realizaciju ovih inicijativa, dodaju iz Ministarstva.

Privredna komora je ponudila svoje kapacitete za povezivanje sa domaćom i regionalnom privredom, s ciljem razmjene iskustava i pronalaženja održivih rješenja u oblastima eksploatacije mineralnih sirovina, naročito građevinsko-tehničkog kamena. Diskutovalo se i o mogućnostima optimizacije korišćenja postojećih rezervi ovih resursa, čime bi se dodatno unaprijedio sektor rudarstva i eksploatacije mineralnih sirovina.

Sastanak je završen dogovorom o konkretizovanju saradnje kroz stalna radna tijela Privredne komore, kao što su Odbor udruženja energetike i rudarstva i Grupacija distributera nafte i naftnih derivata, kako bi se osigurao nastavak konstruktivnog dijaloga i postizanje zajedničkih ciljeva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR