11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kordić i Žižić dogovorili dolazak japanskih eksperata

Ekonomija

Comments 2

Kordić i Žižić dogovorili dolazak japanskih eksperata

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka turizma Crne Gore Simonida Kordić i državni sekretar Vuk Žižić dogovorili su dolazak japanskih eksperata koji će pružiti podršku Crnoj Gori u oblasti regionalne turističke promocije, što će doprineti boljoj pozicioniranosti zemlje na globalnoj turističkoj mapi, posebno na azijskom tržištu.

Na sastanku sa predstavnicima Japan International Cooperation Agency (JICA) u Tokiju, dogovorena je i saradnja u oblasti obuke službenika Ministarstva turizma, s ciljem jačanja administrativnih kapaciteta. Predstavnici JICA izrazili su spremnost za dalju saradnju i konstatovali porast broja japanskih turista u Crnoj Gori.

Kordić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasila važnost kontinuiranih napora na unaprijeđenju turističke ponude Crne Gore kroz međunarodne partnerske inicijative, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

Takođe, dogovorena je saradnja u oblasti obuke službenika Ministarstva turizma Crne Gore, koje organizuje JICA, a u cilju daljeg razvoja stručnog kadra, kako bi efikasnije odgovorili na različite izazove.

Predstavnici JICA konstatovali su porast broja japanskih turista u Crnoj Gori, ali i prostor za dalji rast i promociju autentičnih turističkih iskustava. Oni su izrazili spremnost za intenziviranje saradnje i značajno interesovanje za tendenciju turističkog razvoja u Crnoj Gori.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sretem

Boli nas glava i od ovih eksperaata. Ne vodite nam nove, jer ih je toliko u vlasti, da ne znamo što ćemo s njima. A država tone sve dublje.

Mila K

Uhhhh koji krh ministrice i dokonog Budvanina.