19 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet Spajića: Radovi na autoputu počinju 2025. godine

Ekonomija

Comments 0

Kabinet Spajića: Radovi na autoputu počinju 2025. godine

Autor: Antena M

  • Viber

Imajući u vidu da se u javnosti pojavila informacija da radovi na izgradnji druge dionice autoputa počinju tek 2026. godine, u cilju objektivnog informisanja javnosti, iz kabineta premijera Milojka Spajića obavještavaju da je riječ o neistini te da će radovi na drugoj dionici, kako je i ranije saopšteno, početi 2025. godine.

"Naime, nakon završetka tendera koji je raspisan od strane EBRD potpisivanjem ugovora i uvođenjem izvođača u posao, počinju radovi u skladu sa procedurom po Žutom Fidiku.

Odnosno, tokom 2025. izvodiće se pripremni i prethodni radovi, geotehnička istraživanja i geodetska snimanja, izrada pristupnih puteva gradilištu, formiranje i izgradnja kampova, formiranje laboratorija za testiranje, krčenje šume, izmještanje instalacija, izrada Glavnog projekta i potrebnih elaborata. Sve ove aktivnosti ulaze u planirani i ugovoreni period izgradnje od 5 godina.

Takođe, svi planovi Monteputa d.o.o. usaglašeni su sa resornim Ministarstvom saobraćaja i Vladom Crne Gore, kao i sa procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj.

Podsjećamo, radovi na izgradnji druge dionice auto-puta počeće tokom 2025. godine imajući u vidu da je u odnosu na prvobitni plan Vlade da od sopstvenihsredstava započne ovaj projekat, Evropska banka za obnovu i razvoj donijela odluku da podrži njegovu realizaciju - što podrazumijeva primjenu EBRD procedura pa samim tim i odlaganje početka radova za nekoliko mjeseci od prvobitno planiranog.

EBRD će ovaj projekat finansirati sa kreditom od oko 200 miliona eura po najpovoljnijim uslovima, dok je Evropska unija obezbijedila bespovratna sredstva u iznosu od 100 miliona eura.

Molimo medije, da u cilju objektivnog informisanja građana sve informacije vezane za međunarodne tendere i projekte od javnog interesa prethodno provjere sa nadležnim institucijama i kompanijama koje sprovode projekte, odnosno u slučaju autoputa sa kompanijom Monteput d.o.o", saopšteno je iz kabineta Spajića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR