11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zakarija nakon sastanka sa Kordić: EBRD nastavlja podršku razvoju održivog turizma u Crnoj Gori

Izvor: Ministarstvo turizma

Ekonomija

Comments 0

Zakarija nakon sastanka sa Kordić: EBRD nastavlja podršku razvoju održivog turizma u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izrazila je svoju opredeljenost da nastavi saradnju sa Crnom Gorom kako bi se unaprijedio sektor turizma, istakao je Remon Zakarija, šef Kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, na sastanku sa ministrom turizma Simonidom Kordić.

„Crna Gora je veoma lijepa zemlja kojom su impresionirani svi koji je obiđu i želimo da tako ostane zbog budućih generacija. Stoga će EBRD nastaviti da bude pouzdan partner u sprovođenju zajedničkih projekata i spremni smo da pomognemo u svim idejama koje smatrate važnim za vaš sektor“, poručio je Zakarija.

Tokom sastanka, Kordić je naglasila potrebu za pronalaženjem ravnoteže između zaštite državnih interesa i unapređenja privatnog sektora kroz investicije. Obje strane su se saglasile da je ključno poboljšati avio dostupnost i unaprijediti aerodromsku infrastrukturu, što je od suštinskog značaja za dalji razvoj turizma.

„Želimo da razvijamo visoko kvalitetni održivi turizam. Naša obala je uglavnom valorizovana, ali moramo se posvetiti sjeveru. Zdravstveni turizam ima veliki potencijal da se dalje razvije i privuče investicije“, zaključila je Kordić.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Petar Drašković, kao i glavni bankar za sektor turizma i nekretnina u podgoričkoj kancelariji EBRD-a Vasilije Jauković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR