11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj najavio produbljivanje saradnje s američkim kompanijama

Ekonomija

Comments 0

Đeljošaj najavio produbljivanje saradnje s američkim kompanijama

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora planira intenzivirati ekonomske odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, najavio je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj nakon sastanka s američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke. Na sastanku su razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje, a poseban fokus bio je na ekonomskim projektima i zatvaranju ključnih pregovaračkih poglavlja u okviru evropskog puta Crne Gore.

Đeljošaj je naglasio značaj saradnje sa SAD, ističući da su Sjedinjene Države ključni saveznik Crne Gore, pružajući podršku kroz ekspertizu u oblastima ekonomije, trgovine, investicija i razvojnih projekata. Posebno je istaknuto dalje jačanje saradnje sa američkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori, kao i potencijalnim novim investitorima.

“SAD su naš glavni saveznik i kroz međusobnu saradnju i američku ekspertizu u oblasti ekonomije, trgovine, investicija i razvojnih projekata, naša zemlja dobija snažnu podršku. U tom pravcu ide i dalje produbljivanje saradnje sa američkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori i potencijalnim zainteresovanim kompanijama, koje mogu biti primjer za mala i srednja preduzeća kako povećati proizvodni i razvojni nivo”, dodao je on. 
 
 "Dodatno učvršćujemo naše partnersrvo kroz intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, a Ekonomski dijalog je primjer naših jakih ekonomskih i partnerskih veza", zaključio je potpredsjednik Vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR