22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

22.10.

22° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 14°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 15°

Nedjelja

27.10.

21° / 16°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milioniti putnik na Aerodromu Tivat prvi put nakon 2019. godine

Ekonomija

Comments 0

Milioniti putnik na Aerodromu Tivat prvi put nakon 2019. godine

Autor: Antena M

  • Viber

Aerodrom Tivat zabilježio je dolazak milionitog putnika ove godine, prvi put nakon 2019. Djevojčica Bejli iz Engleske, koja je sa roditeljima otputovala iz Tivta za London letom avio-kompanije easyJet, postala je simbol povratka prometa na ovaj nivo. Nakon odmora u Herceg Novom, ona je otputovala kući, a ovu vijest su saopštili predsjednica Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Jelena Maraš i izvršni direktor Roko Tolić.

„U ime Aerodroma Crne Gore izražavam veliko zadovoljstvo što nakon pet dugih godina ponovno imamo milionitog putnika u Tivtu. Takođe, indikativno je što je upravo riječ o putnici na letu jednog od naših strateških partnera - easyJet. Ova kompanija u Tivtu ostvaruje organski, sistematski rast“, izjavio je Tolić.

EasyJet je tokom ove ljetnje sezone zabilježio impresivan rast u Tivtu, od 80 odsto u odnosu na prošlu godinu. Do kraja oktobra, ova kompanija prevešće 133 hiljade putnika na linijama koje povezuju Tivat sa Londonom, Berlinom, Mančesterom, Ženevom i Bristolom. EasyJet već godinama pruža direktne letove iz Tivta prema ključnim evropskim destinacijama, što dodatno doprinosi rastu turizma u Crnoj Gori.

„Dakle, nakon što je easyJet ove godine ostvario rast od 80 odsto, prema najavama za narednu ljetnju sezonu slijedi dodatni rast od 30 odsto, što je u brojkama oko 174 hiljade putnika“, dodao je Tolić.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore najavio je učešće kompanije na prestižnoj međunarodnoj vazduhoplovnoj konferenciji Routes u Bahreinu, gdje se očekuju pregovori sa brojnim avio-kompanijama.

„Očekuju nas pregovori sa velikim brojem avio-kompanija i vjerujem da ćemo se vratiti sa još dobrih vijesti“, zaključio je Tolić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR