11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

23° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Agencija za investicije i EBRD jačaju saradnju na strateškim projektima u Crnoj Gori

Ekonomija

Comments 0

Agencija za investicije i EBRD jačaju saradnju na strateškim projektima u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Direktorica Agencije za investicije Crne Gore Snežana Đurović održala je sastanak sa šefom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Remonom Zakariom s ciljem jačanja saradnje i otvaranja novih prilika za ulaganja u strateške projekte.

Na sastanku se razgovaralo o ključnim infrastrukturnim projektima od vitalnog značaja za ekonomski razvoj Crne Gore, a bilo je riječi i o dodatnoj podršci koju EBRD može pružiti kroz finansiranje i tehničku pomoć.

„Saradnja sa EBRD-om predstavlja značajan korak u ostvarivanju naših strateških ciljeva, posebno u privlačenju stranih investicija i realizaciji projekata koji doprinose dugoročnom ekonomskom rastu i poboljšanju životnog standarda u Crnoj Gori“, izjavila je Đurović.

Zakaria je istakao važnost nastavka podrške banke, naglašavajući da je EBRD spreman da investira u projekte s potencijalom za stvaranje novih radnih mjesta i unapređenje poslovnog okruženja.

Na sastanku je dogovoreno da će Agencija za investicije i EBRD intenzivirati saradnju kako bi identifikovali nove prilike za ulaganja i unaprijedili postojeće projekte. Dalji koraci biće usmjereni ka realizaciji konkretnih projekata u oblastima poput infrastrukture, turizma i održivog razvoja, čime će se dodatno ojačati ekonomska stabilnost zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR