21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rajnke: EmpowHer platforma važna za ekonomsko osnaživanje žena

Ekonomija

Comments 2

Rajnke: EmpowHer platforma važna za ekonomsko osnaživanje žena

Autor: Antena M

  • Viber

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke istakla je na događaju "I EmpowHer Business Forum", organizovanom juče u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, važnost pokretanja prve e-commerce platforme u Crnoj Gori namijenjene isključivo preduzetnicama, naglašavajući da ovaj projekat predstavlja ključni korak u osnaživanju žena u ekonomskom sektoru.

Rajnke je izrazila zadovoljstvo što platforma EmpowHer omogućava ženama da razvijaju poslove koji će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije i zajednice u cjelini.

Forum, u organizaciji NVO Centar za omladinsku edukaciju, u ime kojeg su se obratili projektna menadžerka Jelena Kavarić i direktor Jugoslav Radović, okupio je predstavnike biznis sektora, državnih institucija, civilnog i akademskog sektora, a centralna tačka događaja bila je promocija nove platforme EmpowHer na kojoj preduzetnice mogu prodavati svoje proizvode i usluge, na kojoj je već registrovano više od 30 korisnica koje prodaju odjeću, nakit ili nude usluge, sa ciljem da se stimuliše njihov veći angažman u legalnom biznisu.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za unapređenje konkurentnosti privrede Anđela Gajević istakla je značaj ženskog preduzetništva ne samo za rodnu ravnopravnost, već i za povećanje BDP-a Crne Gore. Ona je naglasila važnost kreiranja poslovnog ambijenta koji podržava žene u ostvarivanju svojih preduzetničkih ideja.

Predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, ukazala je na važnost platforme EmpowHer u rušenju rodnih barijera i unapređenju ženskog preduzetništva, dok je Jasna Pejović, osnivačica IT kompanija, podijelila svoje iskustvo u preduzetništvu.

Događaj je zatvorio menadžer u Naučno-tehnološkom parku Radivoje Drobnjak, koji je predstavio tehničke i praktične aspekte platforme i njene prednosti za korisnice.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Grantadžije

Na kakve sve besmislice američka ambasada daje pare, ovo je cirkus. Samo je bitno da podržavaš litijaše i eto “projekta”.