13 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

15.10.

23° / 13°

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

18° / 17°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

18° / 14°

Nedjelja

20.10.

13° / 11°

Ponedjeljak

21.10.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković na 45. Svjetskom kongresu vinogradarstva u Francuskoj

Izvor: MPŠV

Ekonomija

Comments 2

Joković na 45. Svjetskom kongresu vinogradarstva u Francuskoj

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković predstavljao je Crnu Goru na Ministarskoj konferenciji u Dižonu, koja se održava uoči 45. Svjetskog kongresa vinogradarstva, saopšteno je medijima iz tog ministarstva.

Ministarska konferencija bila je dobra prilika da ministri razmijene mišljenja o globalnoj situaciji u vinogradarstvu i izazovima sa kojima se ovaj sektor suočava.

Joković istakao je da je Međunarodna organizacija za vinovu lozu i vino (OIV) tokom proteklih 100 godina bila ključni akter u unapređenju međunarodnih standarda i praksi u vinogradarstvu i vinarstvu i značajno doprinijela harmonizaciji tržišta i promovisanju održivih praksi. 

Na Konferenciji je usvojena zajednička Deklaracija s ciljem veće posvećenosti vinogradarsko-vinarskoj industriji.

"Zajednička vizija budućnosti ovog sektora, kao i obnova posvećenosti kroz novu Deklaraciju, osiguravaju nastavak rada na unapređenju kvaliteta vina, zaštiti geografskog porijekla i očuvanju biodiverziteta. OIV, kao vodeća međunarodna organizacija u sektoru vinogradarstva i vinarstva, igra ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti ove industrije. Njena sposobnost da kreira i implementira standarde, podstakne inovacije i omogući otvoreni dijalog među članicama od neprocjenjive je vrijednosti", naglasio je ministar Joković.

Joković je naglasio da je Crna Gora posvećena nastavku saradnje sa OIV-om i partnerima širom svijeta i da se kroz projekte poput genetičke identifikacije autohtonih sorti, otvaraju mogućnosti za autentičan razvoj vina. 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mimi

@Nency Joko,jesi sredio zarazu od jadnih zivotinja i pokopao ih kako treba,i ljude zastitio