19 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drakić: Crna Gora dobija 383,5 miliona eura kroz reformsku agendu

Ekonomija

Comments 2

Drakić: Crna Gora dobija 383,5 miliona eura kroz reformsku agendu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić učestvovala je na samitu Evrope i Azije Svjetske komorske federacije (ICC) u Istanbulu, gdje je poseban akcenat stavljen na unapređenje globalne saradnje u cilju ubrzanja zelene tranzicije i jačanja dijaloga između privatnog i javnog sektora pred klimatski samit COP29. Drakić je takođe učestvovala na sastanku pridruženih i dopisnih članica Eurochambresa, gdje se razgovaralo o izazovima i mogućnostima za zemlje kandidate za članstvo u Evropskoj uniji, među kojima je i Crna Gora.

Na samitu, koji je okupio 800 učesnika iz 62 zemlje, posebno je naglašena uloga komora u transformaciji globalne ekonomije i podršci malim i srednjim preduzećima u tom procesu, kao i važnost ženskog liderstva u privrednim komorama, što doprinosi inovacijama i održivom ekonomskom rastu.

Drakić je u okviru samita upoznala kolege sa ekonomskom situacijom u Crnoj Gori, naglasivši da je „Evropska komisija usvojila crnogorsku reformsku agendu za Plan rasta, kroz koji će Crna Gora dobiti pristup sredstvima od 383,5 miliona eura“. Istakla je da će se kroz implementaciju ove agende raditi na dostizanju stabilnog ekonomskog rasta, unapređenju poslovnog ambijenta i vladavine prava, što će „u krajnjem voditi ka unapređenju kvaliteta života građana Crne Gore“.

Takođe, Drakić je naglasila značaj ulaganja u infrastrukturu, koji je ključan za jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije, te istakla važnost regionalne saradnje u procesu evropskih integracija, što je bilo jedno od ključnih pitanja na sastanku sa predstavnicima privrednih komora iz regiona.

Na sastanku su učestvovali predstavnici komora iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Kosova, Gruzije i Letonije, gdje su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i mogućnostima za unapređenje međusobne saradnje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Crna Gora ništa ne dobija. Reformama se zarađuje pravo da se koriste eu-sredstva. A vijeće staraca i unija poslodavaca neka se samougase koliko su beskorisne institucije. Jednako loše kao df pes jonizirajući guverner.

Neka čoče

Ova vlast nije sposobma centa da uzme iz tih izvora. Ne zanosite se!