18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski Telekom dobitnik priznanja “Regionalni ESG lider” u kategoriji zaštite životne sredine

Izvor: Crnogorski Telekom

Ekonomija

Comments 0

Crnogorski Telekom dobitnik priznanja “Regionalni ESG lider” u kategoriji zaštite životne sredine

U Crnogorskom Telekomu razmišljamo zeleno!

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Godinama unazad dio kompanijskih aktivnosti uključuje ESG investicije, odnosno ulaganja u održivo poslovanje i praćenje niza faktora koji se tiču zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja – Environmental, Social and Corporate Governance. Od 2020. godine, u Telekomu je prelaskom na zelenu tarifu i kupovinom sertifikata umanjena emisija CO2 za 90% ili za 7.000t, čime je ostvareno da 100% električne energije koju kompanija koristi dolazi iz obnovljivih izvora.

Ova i niz dodatnih, kontinuiranih aktivnosti Crnogorskog Telekoma, razlog su što je na nedavno održanom Svjetskom kongresu preduzetnika, kompanija dobila „Zlatno priznanje - REGIONALNI ESG LIDER“ u kategoriji zaštite životne sredine.

„Vjerujem da će ubrzo visok nivo implementacije ESG standarda na lokalnom nivou postati komparativna prednost, odnosno razlog koji opredjeljuje korisnike za određenog operatora. U Telekomu prevazilazimo zakonske obaveze i godinama primjenjujemo evropske standarde i kroz Deutsche Telekom inicijative implementiramo ESG prakse. Sve to zahtijeva troškove i prilično je skupo, ali u ovom segmentu nismo vođeni profitom već vrijednostima. Ponosni smo na priznanje – Regionalni ESG lider u kategoriji zaštite životne sredine, ali ističem da Telekom ne zaostaje ni u primjeni naprednih standarda u dijelu podrške zajednici, odnosa prema zaposlenima i korporativnom upravljanju“, istakao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, na svečanosti organizovanoj povodom dodjele priznanja.

Kompanija sprovodi i niz ostalih aktivnosti, dodao je Udovičić i naglasio, da je tokom prethodne tri godine odloženo preko 110t na propisan način, kao i da se uz optimizacije, koje su rezultat visokog nivoa digitalizacije internih i eksternih procesa, ostvaruju i značajne uštede papira.

U Telekomu je i implementacijom modernih sistema i tehnologija u Data centru, kroz projekte cloudifikacije, modernizacije rashladnih uređaja, te optimizacijom prostora, zatim uvođenjem free cooling principa hlađenja na udaljenim lokacijama, kao i gašenjem legacy tehnologija kao sto je 3G mreža, dodatno umanjena potrošnja energije.

Pored redovnih ESG aktivnosti, Udovičić je podsjetio na „zelenu“ komponentu ljetnje kampanje Telekoma – Green Telekom Prepaid Tourist, u okviru koje se od svakog prodatog Tourist prepaid paketa donira 0,15 eura Nacionalnim parkovima Crne Gore.

Tokom ove godine, odlične rezultate je ostvarila i kampanja "Inspirisani prirodom", fokusirana na reciklažu starih telefona. U oblasti digitalne inkluzije ističe se gotovo dvodecenijska saradnja Crnogorskog Telekoma sa Ministarstvom prosvjete, koja obuhvata pružanje usluge besplatnog interneta svim matičnim jedinicama osnovnih i srednjih škola, te predškolskim ustanovama, kao i poboljšavanje infrastrukture za ustanove za koje postoje preduslovi za prebacivanje na savremenija rješenja. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR