21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

22.10.

21° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

20° / 15°

Subota

26.10.

21° / 15°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora i Bugarska planiraju avio-liniju i jedinstvenu turističku ponudu

Ekonomija

Comments 1

Crna Gora i Bugarska planiraju avio-liniju i jedinstvenu turističku ponudu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje dr Dejan Đurović i ministar turizma Bugarske Evtim Milošev dogovorili su tokom današnjeg sastanka u Podgorici jačanje saradnje u oblasti turizma, uz naglasak na uspostavljanje avio-linije između dve države i kreiranje jedinstvene turističke ponude.

Sastanku su prisustvovali i Nj.E. Stefan Dimitrov, ambasador Bugarske u Crnoj Gori, Polina Krasteva Karastojanova, savjetnica u Ministarstvu turizma Bugarske, Marija Georgijeva Džerekarova, šefica Odjeljenja za odnose sa javnošću u bugarskom ministarstvu, Vasil Durev, zamjenik šefa misije u Ambasadi Bugarske u Crnoj Gori, Dimitar Tučkov, šef ekonomskog odjela u Ambasadi Bugarske u Crnoj Gori, Krasimir Evtimov Tasev iz Odjeljenja za odnose sa javnošću, kao i Oskar Huter, zamjenik predsjednika Odbora.

Đurović je istakao da turizam predstavlja ključnu privrednu granu u Crnoj Gori i naglasio potrebu za raznovrsnijom ponudom. Ukazao je na značaj regionalnog povezivanja i razmene iskustava između Bugarske i Crne Gore, posebno u pripremi zimske turističke sezone. On je takođe govorio o izazovima s kojima se suočava Aerodrom Tivat, uključujući problem noćnih slijetanja, i istakao važnost unapređenja saobraćaja i poljoprivrede.

Milošev je naglasio da je Bugarska prijatelj Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje. On je istakao održivost u turizmu kao osnovni princip razvoja i predložio kreiranje jedinstvene turističke ponude koja bi obuhvatila specifičnosti Crne Gore, Bugarske i Albanije, čime bi se povećala tržišna vrednost ponude. Takođe, podržao je ideju o bratimljenju starih prijestonica i istakao značaj uspostavljanja avio-linije između dve države za realizaciju zajedničkih projekata.

Huter je dodao da bi iskustva Bugarske u uspostavljanju turističkog sistema mogla biti od velike pomoći Crnoj Gori. On je posebno naglasio značaj vjerskog turizma kao dijela regionalne ponude, uz naglasak na umrežavanje tržišta.

Na kraju sastanka, zaključeno je da je neophodno uspostaviti bliskiju saradnju između Crne Gore i Bugarske, a kao ključni cilj istaknut je napor da Crna Gora do 2028. godine postane 28. članica Evropske unije. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

simikliser

samo istok ...... BG sofija instambul astana .... evo svi jedva cekaju da dodju u CG zadnjih dana velike grupe kineza u PG u autobusuima AL tablica ....otvorise nam trzoiste