18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radovanović na Forumu o proširenju EU: Civilno društvo ključ uspješnog procesa

Izvor: PKCG

Ekonomija

Comments 0

Radovanović na Forumu o proširenju EU: Civilno društvo ključ uspješnog procesa

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je 24. oktobra na Forumu „Ka uspješnom proširenju EU” kao predstavnik kandidata za proširenje u okviru Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (EESC). Ovaj događaj okupio je visoke zvaničnike Evropske komisije, predstavnike država članica EU, kao i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Uniji.

Tokom skupa, naglašena je ključna uloga civilnog društva u procesu evropskih integracija, uz isticanje važnosti podrške temeljnim vrijednostima Evropske unije. Otvaranje Foruma je obilježio Oliver Röpke, predsjednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta, dok su u diskusijama učestvovali evropski komesari, predstavnici vlada, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i drugi akteri.

Među istaknutim učesnicima bila je i crnogorska ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, koja je učestvovala u panelima pod nazivima „Dinamično građansko društvo kao preduslov za uspješan proces proširenja” i „Dijalog sa civilnim društvom - razmjena dobre prakse i naučenih lekcija”.

Evropski ekonomski i socijalni komitet, osnovan Rimskim ugovorom 1957. godine, predstavlja važan konsultativni organ EU, koji pruža platformu za dijalog između organizovanog civilnog društva i donosilaca odluka u Uniji. Komitet ima ključnu ulogu u procesu oblikovanja politika EU, osiguravajući da zakonodavstvo i inicijative budu demokratske i u skladu sa interesima građana.

Radovanovićev nastup na Forumu naglasio je značaj aktivnog učešća zemalja kandidata u ovim procesima, te potvrdio posvećenost Crne Gore u daljoj saradnji na evropskom putu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR