12 °

max 22 ° / min 12 °

Subota

26.10.

22° / 12°

Nedjelja

27.10.

21° / 16°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 16°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Petak

01.11.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora postala članica Blue Dot Network-a, međunarodnog partnerstva za održivu infrastrukturu

Izvor: BDN

Ekonomija

Comments 0

Crna Gora postala članica Blue Dot Network-a, međunarodnog partnerstva za održivu infrastrukturu

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora se pridružila međunarodnoj inicijativi "Blue Dot Network" (BDN mreži) tokom zvanične posjete potpredsjednika Vlade Crne Gore, Nika Đeljošaja Vašingtonu. Potpisivanje i formalizacija članstva obavljena je kroz razmjenu pisama između potpredsjednika Đeljošaja i Emija Holmana, vršioca dužnosti pomoćnice sekretara u Biroa za ekonomske i poslovne poslove State Departmenta SAD-a.

Članstvo Crne Gore u "Blue Dot Network" mreži označava snažnu posvećenost države privlačenju stranih investicija usmjerenih ka izgradnji infrastrukturnih projekata koji zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvaliteta i održivosti.

„Učešće Crne Gore u BDN mreži potvrda je posvećenosti privlačenju investicija koje poštuju međunarodne standarde za kvalitetnu i održivu infrastrukturu,” izjavio je Đeljošaj, ističući stratešku ulogu koju ovo članstvo ima za dalji razvoj Crne Gore.

Inicijativa takođe ima za cilj podsticanje projektnih rješenja koja donose korist lokalnim zajednicama, poštuju principe održivosti i uspostavljaju jake mjere za borbu protiv korupcije. Kroz učešće u ovoj mreži, Crna Gora potvrđuje svoju posvećenost transparentnim i inkluzivnim poslovnim praksama, dodao je Đeljošaj.

BDN je multilateralno partnerstvo zemalja među kojima su Australija, Češka, Japan, Španija, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države, a razvijen je od strane Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD). Osnovni cilj ove mreže jeste podržavanje ulaganja privatnog sektora u infrastrukturne projekte pružanjem garancija da su sertifikovani projekti visokog kvaliteta, u skladu sa globalnim standardima za zaštitu životne sredine i društvenu odgovornost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR