17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada će sagledati mogućnost ublažavanja stanja izazvanog rastom cijene goriva

Ekonomija

Comments 1

Vlada će sagledati mogućnost ublažavanja stanja izazvanog rastom cijene goriva

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić informisaće članove Vlade na sjednici u četvrtak o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama naftnih derivata u Crnoj Gori, čiji je rast u jučerašnjem obračunu izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

"Vlada prati kretanja na međunarodnom tržištu i, ukoliko ona budu prijetila da ugroze crnogorsku privredu i građane, sagledaće mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost.

Obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata Ministarstvo ekonomije vrši svakog drugog ponedjeljka za prethodnih 10 radnih dana. To znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i sljedećoj nedjelji odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Naredni obračun, koji podrazumijeva obračun prosječne vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu od 10 radnih dana, Ministarstvo će objaviti 11. juna.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Draško

Bože, kako ovako bezočno objašnjenje. Prije dva dana Telegraf u Srbiji piše da su cijene nafteu svijetu pale i neće biti poskupljenja goriva, a ovi naši kazu da su porasle.Da slučajno ne postoje dva svijeta i u jednom pada a u drugom raste cijena nafte. Kome da vjerujemo?