15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović prisustvovao Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Šehović prisustvovao Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar prosvjete Damir Šehović prisustvovao je 16. Svjetskom obrazovnom forumu koji je održan od 20. do 23. januara u Londonu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ovogodišnja tema bila je šta raditi sa znanjem koje imamo i kako na najbolji način iskoristiti tehnološke inovacije u svijetu koji se stalno mijenja, u cilju unaprjeđenja kvaliteta obrazovanja.

Učesnici Foruma bili su ministri obrazovanja iz cijelog svijeta koji su razgovarali o prioritetima obrazovne politike u zemaljama učesnicama i iskustvima obrazovnih reformi.

"Akcenat ovogodišnjeg Foruma stavljen je i na vještine koje se nalaze pred velikim izazovom u današnjem svijetu, u smislu kreativnosti, komunikacije i saradnje, kao i razvoja stručnih kompetencija. Razgovaralo se i o narednim koracima pripreme za rastuće promjene koje savremeno doba donosi, a koji su uzrokovane prevashodno sve većom upotrebom tehnologije, koja stvara pogodno tlo i mogućnosti za veće analize podataka, razvijanje vještačke inteligencije i učenje.

Određene sesije bile su posvećene cjeloživotnom učenju koje je okarakterisano kao jedan od ključnih faktora ličnog uspjeha i zapošljavanja, ali i ekonomskog i socijalnog prosperiteta na individualnom, lokalnom i državnom nivou", navedeno je u saopštenju. 

Svjetski obrazovni forum bio je prilika i za razmatranje mogućnosti proširenja saradnje Ministarstva prosvjete sa ministarstvima obrazovanja širom svijeta.

Forumu su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji, Borisav Banović i direktorica Britanskog savjeta Vanja Madžgalj.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Goli

Uživa naš vajni ministar trošeći novce za talente, dok u Baru tresu poglavlje 27! Ministre, ministre... :-/