12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Barski privrednici donirali savremene aparate bolnici

Izvor: Foto: Infobiro

Društvo

Tag Video
Comments 0

Barski privrednici donirali savremene aparate bolnici

Izvor: Mina/Infobiro

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Udruženje privrednika Bara doniralo je Opštoj bolnici „Blažo Orlandić“ jedan od najsavremenijih aparata za gastroskopiju i kolonoskopiju.

Direktor Opšte bolnice Bar Dragoslav Tomanović objasnio je da ta zdravstvena ustanova više od 20 godina ima kolonoskopiju i gastroskopiju i da se aparati moraju nakon određenog vremena obnavljati, jer se iz godine u godinu pojavljuju savremeniji i bezbjedniji za pacijente.

On je dodao da je donirani aparat, marke Olimpus, jedan od najsavremenijih, prenosi Infobiro.

Predsjednik Udruženja privrednika Bara Rade Vujačić rekao je da je aparat za kolonoskopiju i gastroskopiju falio Opštoj bolnici i da su se kao i uvijek odazvali pozivu prijatelja, direktora bolnice.

On je kazao da to nije prva donacija tog Udruženja.

Kako je naveo Vujačić, jedna firma iz Udruženje privrednika Bara uručila je donaciju za renoviranje porodilišta, dijalize, kuhinje, par kancelarija, ali i druge firme dosta pomažu bolnici i raznim socijalno ugroženim građanima te primorske opštine.

„Udruženje je prije jednu ili dvije sedmice napravilo veliku donaciju Ženama velikog srca-Nacionalnoj kuhinji koja pomaže siromašnima. Ovo neće biti naša posljednja donacija", poručio je Vujačić.

Prema njegovim riječima, Udruženje i društveno odgovorni privrednici Bara osluškuju potrebe barske bolnice i unazad nekoliko godina učestvuju u njenom opremanju i renoviranju.

Vujačić je podsjetio da su donacijama privrednika Bara obnovljeni interno i dječje odjeljenje, djelovi hirurgije, operacione sale i porodilišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR