11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Troje uhapšenih, dvoje u bjekstvu zbog krijumčarenja na "Jadranu", akcija trajala više mjeseci

Društvo

Comments 0

Troje uhapšenih, dvoje u bjekstvu zbog krijumčarenja na "Jadranu", akcija trajala više mjeseci

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Tužilac Saša Čađenović kaže da je podnijeta krivična prijava protiv pet lica. Slobode su, kaže, lišena tri M.K, D.R, R.O. dok tragaju za U.R. i D.R.

Čađenovoć kaže da je od troje uhapšenih dvoje pripadnika Vojske Crne Gore, ostalo su civilna lica.

To je saopštio na pres konferenciji koju su organizovali Ministarstvo odbrane, Uprava policije i SDT, nakon što je nekoliko desetina kilograma kokaina zaplijenjeno u petak na školskom brodu Mornarice VCG.

Plan je, kaže bio da do Turske prevezu kokain i oružje, a iz Turske u Crnu Goru donesu heroin.

"Sumnja se da je ta kriminalna grupa imala namjeru da pomorskim putem sa teritorije Crne Gore transportuju drogu i oružje prema lukama u Turskoj, gdje bi drugim članovima kriminalne organizacije kokain bio isporučivan, a u povratku preuzimali od istih lica iste količine opojne droge heroin koju bi transportovali u Crnu Goru radi dalje prodaje. Takođe, na isti način je trebalo da bude transportovano i oružje sa teritorije Crne Gore prema Turskoj. Na brodu Jadran zaplijenjeno je 56 pakovanja kokaina, što je 60 kg kokaina, vrijednosti pet miliona eura", kazao je Čađenović.

Na brodu je, dodaje, pronađeno i dva komada vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojevima kao i veća količina municije.

Dodaje da su izvršeni pretresi, uzeti snimci sa nadzornih kamera, ali i ispitano više desetina osoba. Na drugoj lokaciji je, kaže, pronađeno 150 grama kokaina kao i još jedan komad oružja.

Specijalno tužilaštvo i Uprava policije započelu su prije više mjeseci akciju prikupljanja dokaza o djelovanju kriminalne organizacije koja se bavila krijumčarenjem, po saznanjima koje su dobili od Ministarstva odbrane i ANB-a, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Želio bih da istaknem koordinaciju rada svih službi bezbjednosti, bez koje se ne bi mogli na ovako kvalitetan način prikupiti dokazi", kazao je Katnić.

Na pitanje da li zaplijena ima veze sa u ubistvom u Kotoru, Katnić kaže da nemaju takvih saznanja.

Da li je kriminalna organizacija povezana sa brojnim likvidacijama, te da li je bliska sa jednom od dvije kriminalne grupe, Katnić kaže da sve ispituju, ali da za sada takvih saznanja nemaju. Ta kriminalna grupa bila je, kaže Katnić, spremna da primjenjuju nasilje i zastrašivanje.

Pukovnik Aleksandar Pantović kazao je da za pojedince koji su nedostojni uniforme i poziva nece biti mjesta u Vojsci CG.

Na pitanje da li mogu da garantuju da je prvi put zloupotrijebljen brod Jadran, pukovnik Pantović kaže da jeste prvi put da se ovo dešava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR