7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hoćete da se prijavite za rad u VCG? Evo šta vas očekuje

Društvo

Comments 0

Hoćete da se prijavite za rad u VCG? Evo šta vas očekuje

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Krajem decembra prošle godine Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem 80 vojnika po ugovoru koji će u VCG raditi godinu, a ako se dobro pokažu, postoji i mogućnost produženja ugovora na još tri.

Kako je za Antenu M kazao komandant Centra za obuku VCG Igor Knežević, konkurs traje do 27. januara i to što VCG traži 80 osoba, ne znači da joj tačno toliko ljudi i treba.

''Treba mnogo više, ali je to u ovom momentu ono što je prioritetno za popunu jedinica''- kazao je Knežević za Antenu M.

Glavni uslovi da bi kandidat uopšte došao do Centra za obuku su da je punoljetan, ali mlađi od 25 godina, te da je zdrav i sposoban za vojnu službu.

A je li sposoban, kako je objasnio Knežević, procjenjuje posebna vojna komisija.

''Nakon što komisija procijeni da je kandidat zdrav i sposoban onda ide u Centar za obuku gdje provodi devet sedmica. Ko sa uspjehom završi osnovnu obuku ide u jedinice VCG za osposobljavanje za specifične dužnosti koje će obavljati''- objasnio nam je on.

Osobe koje se prijavljuju  na javni oglas, mogu da konkurišu na više formacijskih mjesta istovremeno što navode u prijavnom formularu, a prijavnu dokumentaciju treba da šalju na adresu: Ministarstvo odbrane ulica Jovana Tomaševića br.29, Podgorica, sa naznakom za javni oglas za prijem u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika po ugovoru.

Detalje o oglasu možete pronaći OVDJE.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR